Máte chuť na niečo chutné, zdravé a hlavne jednoduché na prípravu? Ak máte v chladničke štrúdľové cesto a muškátovú tekvicu, o zákusok máte postarané.
Potrebujeme:
- 1 muškátovú tekvicu
- 100 g slnečnicového medu Medové motúzy
- 2 lyžičky mletej škorice
- 80 g rozpusteného masla
- 100 g najemno nastrúhaných piškót
- práškový cukor na posypanie
- 1 balenie štrúdľového cesta
Vyskúšaj: Pavlovovej torta s mascarpone: Napeč ako ozajstná cukrárka!
Postup:
- Muškátovú tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Budeme potrebovať asi 1 kg nakrájanej tekvicovej dužiny.
- Rúru vyhrejeme na 180 ˚.
- Štrúdľové cesto rozdelíme na dve časti, cesto potrieme rozpusteným maslom a posypeme postrúhanou tekvicou. Tekvicu posypeme pomletými piškótami, škoricou a polejeme medom.
- Zrolujeme dve štrúdle, potrieme zvyšným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 45 minút.
Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.