Recept: Šunkové slimáky

Slanú pochúťku známu ako šunkové slimáky pozná asi každý. Lístkové cesto plnené šunkou a syrom dokáže pripraviť aj začiatočník v kuchyni.

 

Ak však chcete pripraviť niečo špeciálne, vyskúšajte recept na šunkové slimáky z kysnutého cesta, ktorý chutí na rozdiel od klasickej verzie receptu úplne inak. Nadýchanému cestu a chrumkavej kôrke sa veľmi ťažko odoláva. 

 

 Ingrediencie:

 

  • 100 g Karlovarskej šunky Mecom
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 100 g údeného syra
  • 1 dcl mlieka
  • ½ čajovej lyžičky cukru
  • 21 g droždia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 0,5 dcl oleja
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 1 čajovú lyžičku obľúbenej zmesi korenia
  • olivový olej na potretie

 

Odporúčame prečítať: RECEPT: Černicovo-jogurtová panna cotta

 

Šunkové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

 

Šunkové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do misy preosejeme hladkú múku, soľ, pridáme jedno vajce, olej, zmes korenia a vopred pripravený kvások. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť jednu hodinu.

 

Potom ho rozvaľkáme na tenší plát, potrieme ho paradajkovým pretlakom a poukladáme plátky šunky. Posypeme nastrúhaným údeným syrom a zrolujeme. Krájame približne 2 cm hrubé „slimáky“, ktoré ukladáme do misy na pečenie. Na záver potrieme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 25 až 30 minút. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Hot-dog na paličke

 

Šunkové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Šunkové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

28.12.2016 09:33

vyzerá to veľmi dobre a chutne

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

28.12.2016 21:21

erobím slimáčikov, ale prakticky taku pizzu

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

29.12.2016 21:10

dobrá chuťovka na silvestra

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

22.01.2017 13:02

Dobrý nápad na zmenu :)

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

25.01.2017 20:16

Vyzerajú skôr ako sladké pečivo, ale recept môže byť veľmi chutný :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.