RECEPT: Svieže citrónové cupcakes – oblížeš si po nich všetky prsty!

Cupcake je vlastne taká malá tortička na dve či tri zahryznutia. Alebo by sme ho mohli nazvať i akýmsi vylepšeným muffinom. Kým muffin predstavuje len cesto v košíčku, ktoré môže byť plnené kúskami čokolády, sušeným ovocím či orieškami, cupcake má spravidla na vrchu ešte krémovú čapičku, ktorá môže byť nakoniec ozdobená ešte ďalšími ingredienciami. Skrátka, cupcakes sú skvelé maškrty, ktorým rozhodne nikto neodolá.

Pripravujú sa v najrozličnejších príchutiach, takže si každý vyberie podľa vlastných preferencií. My si dnes spolu upečieme a ozdobíme cupcakes s trošku netradičnou chuťou, a to citrónovou. Nie, nemusíte sa obávať, že by vám tieto koláčiky skrivili úsmev na tvári. Nie sú kyslé, ale sladučké a príjemne svieže. Dozaista si na nich pochutnajú veľkí i mali. Taktiež vás ubezpečíme, že sú ľahké na prípravu a zvládne ich upiecť aj ozdobiť každý. Môžeme ísť na to!

Skús aj: RECEPT: Vyprážaná baza na sladko i na slano – čo si vyberieš?

citrónové koláčiky

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g zmäknutého masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • šťavu z dvoch citrónov
  • 4 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • štipku soli
  • 250 g zmäknutého masla
  • jemne nastrúhanú kôru z dvoch citrónov
  • 200 g práškového cukru
recept na cupcakes

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

  • V menšej miske si ako prvé zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva.
  • V druhej väčšej miske ručným mixérom vyšľaháme maslo s cukrom, štipkou soli a šťavou z citrónov. Mala by nám vzniknúť svetlá pena.
  • Následne do nej po jednom primiešame vajcia a pri nižších otáčkach nakoniec i múku.
  • Hotovým cestom naplníme do 2/3 papierové košíčky umiestnené v plechu na muffiny. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút.
  • Počas pečenia si pripravíme krém z nastrúhanej citrónovej kôry, 200 g práškového cukru a 250 g masla. Ingrediencie len spolu vyšľaháme do hustého krému, ktorým následne naplníme cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou.
  • Pred zdobením môžeme podľa chuti cesto v košíkoch potrieť trochou limoncella, čo je citrónový likér. Potom naň nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka.
  • Krém týchto chutných sviežich koláčikov môžeme ešte posypať trochou kandizovanej citrónovej kôry a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Skús aj: TOP 3 chutné a zdravé jednohubky: Pochutnaj si bez výčitiek!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Marika Michálková

Marika Michálková

20.05.2020 15:44

Vyzerajú úžasne

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

20.05.2020 16:54

svieže koláčiky ... mňam

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

20.05.2020 21:39

vyzeraju veľmi dobre

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

21.05.2020 06:39

Určite si na takýchto sviežich cupcakes pochutnajú veľkí i malí.

Vaše meno:

Alexandra Semanová

Alexandra Semanová

16.06.2020 21:45

Tieto koláčiky vyzerajú úžasne.

Vaše meno:

Alica Marekova

Alica Marekova

30.07.2020 17:42

milujem citrónové dezerty.

Vaše meno:

Martina Václaviková

Martina Václaviková

26.01.2021 15:25

Vo väčšom pomere ingrediencií dobrý recept na bábovku ☝

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

21.01.2023 19:52

Určite sú dobré ešte som ich nepiekla

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.