Nové formičky na tartaletky som musela ihneď vyskúšať, a tak som zvolila netradičnú banánovú penu a už jemné veľkonočné zdobenie.
Ani nechcite vedieť koľko som zháňala tie mini vajíčka od Milky.. nakoniec som na ne natrafila v Innsbrucku v mini potravinách.. ale krásne súúú!
Budeme potrebovať:
- 250 g hladkej múky
- 85 g práškový cukor
- 100 g studeného masla
- 1 vajíčko
- štipka soli
- 2 banány
- 40-50 g kryštálového cukru
- 150 g mascarpone
- 125 ml smotany na šľahanie
- nalámané kúsky bielej čokolády
Odporúčame tiež: Vyrobte si skvelý írsky likér BAILEYS
Postup prípravy:
Na cesto si rozmrvíme múku s práškovým cukrom a maslom, pridáme vajíčko a štipku soli a spracujeme na pevné cesto. Uložíme zabalené vo fólii na hodinu do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Cesto rozvaľkáme na tenko, vykrojíme kruhy a uložíme do formičiek (netreba ich vymazávať). Popicháme vidličkou. Papier na pečenie rozstriháme na malé štvorce a uložíme ich na cesto, ktoré potom zaťažíme napr. suchými strukovinami a dáme takto piecť pri 180°C na 15 minút, po uplynutí tohto času strukoviny aj papier odstránime a pečieme ešte cca 5 minút.
Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na plnku si smotanu na šľahanie vymiešame dotuha. Banány s cukrom zmixujeme tyčovým mixérom do hladka, premiešame s mascarpone a nakoniec aj s vyšľahanou smotanou. Krém nanesieme na vychladnuté tartaletky, uhladíme vrch a dáme do chladničky na pár hodín. Vrch už iba posypeme kúskami bielej čokolády (alebo horkej) a ozdobíme vajíčkami alebo ľubovoľne.
Odporúčame tiež: Recepty pre štíhlu líniu: Lahodné chia pudingy II