Koláčik plný mandlí nás zásobí vitamíny a minerálmi, vďaka ktorým budeme mať lesklé vlasy, krásnu pleť a pevné nechty. A ešte si na ňom aj poriadne zamaškrtíme! Tak ak chcete byť krásne a navyše si chcete pochutnať na niečom zdravom, tak tieto mandľové guľôčky v čokoláde sú správnou voľbou!
Príprava: 30 minút + 5 hodín chladenie
Potrebujeme na 20 kusov:
- 2 hrnčeky lúpaných mandlí (alebo mandľovú múku)
- 2-3 PL medu
- 1-2 PL vody
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
Na polevu:
- 30g tmavej horkej čokolády
- 1 ČL kokosového oleja
Odporúčame prečítať: Recept: Banánová bábovka s karamelovou polevou
Postup:
V mixéri rozmixujeme všetky suroviny spolu čo najviac dohladka. Začneme s 2 PL medu a 1 PL vody. Ak sa zdá hmota príliš tuhá a málo sladká, pridáme ešte po 1 PL medu aj vody. Zo vzniknutej marcipánovej hmoty vyrobíme guľôčky. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s 1 ČL kokosového oleja a rozmiešame. Guľôčky obalíme v roztopenej čokoláde, potom uložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme tuhnúť v chladničke 5 hodín.
TIP: 1 ks obsahuje až 20% ODD vitamínu E, mangánu a 10% ODD horčíka a medi.
Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbkov
Viac mojich skvelých receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk