Ak je niečo čo túto uponáhľanú dobu charakterizuje najviac, je to azda len obrovský nedostatok času. Ten nám chýba úplne na všetko. Na prácu, starostlivosť o domácnosť a tiež na varenie. Aby sme si teda uchránili čo najviac z drahocenného času pre našich blízkych, musíme improvizovať a v kuchyni stráviť čo najmenej chvíľ. Práve preto sú recepty zo sekáčika to, čo teraz potrebujete, ak ste zaneprázdnená mamina, obetavá manželka či priateľka, alebo zjednodušene snaživá gazdinka.
Multifunkčný pomocník
Ak vlastníte sekáčik, určite nám dáte za pravdu, že ide skutočne o multifunkčného pomocníka, do ktorého sa oplatí investovať. A že nehovoríme o vysokej investícii. Oceníte ho najmä ak máte deti a väčšinu svojho času trávite nad čistením a následným sekaním zeleniny. Sekáčik však dokáže oveľa viac, než len rezať zeleninu.
Keď máte ten správny recept, dokážete z neho vytiahnuť takmer hotové jedlo alebo ingrediencie spracované natoľko dobre, že s nimi budete mať už len minimálnu robotu. Inšpirujte sa v našej galérii a potom už zostáva len vytiahnuť sekáčik!
Pozri aj: S, M alebo L? Zisti, ako ovplyvňuje veľkosť vajíčka recept
Galéria: RÝCHLE RECEPTY ZO SEKÁČIKA
VEGÁNSKA NUTELLA
Kto nemiluje nutellu? Teraz si môžete pripraviť jej oveľa zdravšiu verziu doma. Skúste tú zo sekáčika (alebo mixéra pre hladšiu konzistenciu) podľa Crumbs and Caramel.
Ingrediencie:
- 150 g lieskových orieškov
- 30 ml kokosového oleja
- 175 g vegánskej čokolády (v prípade nevegánskej verzie voľte vysokopercentnú horkú čokoládu)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/4 lyžičky soli
Postup prípravy:
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a lieskovce si uložíme na papier na pečenie. Opekáme ich v rúre 10 až 15 minút, dávame však pozor aby sa nespiekli. Preto vždy po pár minútach pretrasieme plech.
- Keď lieskovce zmäknú, vyberieme ich a necháme ich mierne vychladnúť. Potom ich zbavíme kože.
- Lieskovce presunieme do sekáčika a zapneme ho na stredné otáčky. Počkáme, kým sa z orechov nezačne formovať maslová hmota. Potom pridáme na otáčkach a mixujeme, až kým nebude maslo hladké. Potrvá to asi 10 minút.
- V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli roztopíme kokosový olej s čokoládou, miešame až kým sa neprepoja. Zmes nalejeme k lieskovcom do mixéra, pridáme soľ a vanilkovú esenciu. Mixujeme do hladka asi 3 minúty.
- Nutellu prelejeme do uzatvárateľnej nádobky a necháme ju úplne stuhnúť.