Pečené zemiaky plnené kyslou smotanou: Také jednoduché a také chutné!

Niekedy v závale povinností ani nevieme, čo si uvariť na obed. Občas proste nemáme čas stáť pri sporáku a pripravovať trojchodové menu alebo nejaký komplikovanejší recept, ktorého príprava zaberie minimálne 2 hodiny (keď nie celé dopoludnie). Práve v takýchto prípadoch je skvelé mať v zálohe jednoduché recepty, ktoré sú chutné a zároveň jednoduché na prípravu. A teda hlavne rýchlo pripravené. V tomto prípade platí, že zemiaky si môžete pripraviť aj deň vopred alebo teda večer vopred.

Síce sa o zemiakoch hovorí, že je to jedlo chudobných, no ak ich naplníte ďalšími chutnými surovinami, tak z toho bude rázom gurmánsky pokrm, ktorý nikto neodmietne. Pripravené vyskúšať niečo nové? Ak áno, tak sa pustite do prípravy pečených zemiakov so smotanou a slaninkou.

pečené zemiaky so syrom

Zdroj: Shutterstock®

Na tieto pečené zemiaky potrebujete:

  • 4 veľké zemiaky
  • 150 g tvrdého syra
  • kyslú smotanu
  • slaninu
  • soľ a korenie

Zemiaky poriadne umyjeme a uvaríme ich v šupke do polomäkká. Keď budú uvarené, tak ich necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky prerežeme na polovicu a čiastočne z nich vydlabeme vnútro. To v miske zmiešame s nastrúhaným syrom, smotanou a na kúsky nakrájanou slaninou. Podľa chuti a potreby osolíme a okoreníme. Takto pripravené zemiaky pečieme pri teplote 200 °C približne 5 až 10 minút.

Pred podávaním ich môžeme posypať bylinkami alebo jarnou cibuľkou, no pokojne aj opraženou slaninkou. Zemiaky sú skvelé aj samé osebe, no hodia sa aj k mäsku. Najlepšie však chutia čerstvo upečené a ešte teple, kedy sa syr dokonalo rozlieva.

Ak zo zemiakov chcete vyťažiť maximum a pripraviť z toho maximálne gurmánsky, respektíve sedliacky pokrm, tak do zmesi pridajte aj klobásku. Aj s ňou sú tieto zemiaky fantastické. Chutné sú aj s cibuľkou a bryndzou, takže čím ich naplníte je len na vás.

Prajeme vám dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

09.02.2021 11:18

dobrý nápad, vyzerajú výborne

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

09.02.2021 12:21

V jednoduchosti je krása

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

09.02.2021 19:33

pečené zemiaky mi vždy pripomenú detstvo

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

10.02.2021 07:22

Výborné! Máme odskúšané a môžem iba odporučiť!

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

10.02.2021 15:26

skúsim alternatívu (namiesto syra bryndzu)

Vaše meno:

Adriena Krzeminská

Adriena Krzeminská

10.02.2021 20:10

Výborný recept.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

10.02.2021 22:03

Samé dobroty, mňam,mňam,mňam...

Vaše meno:

Žofia Mažáriová

Žofia Mažáriová

11.02.2021 18:18

Vyskúšam. Pečené zemiaky s kapustou a masielkom - to bývala naša pochúťka.

Vaše meno:

Lucia Hubáčková

Lucia Hubáčková

13.02.2021 16:04

Výborný recept

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

21.01.2023 19:15

Sú mnamkýýý robievam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.