Príprava dezertov pre vás a vašu rodinku môže byť niekedy celkom ťažký oriešok. Bábovka rodinným príslušníkom už nechutí, torta je príliš náročná na prípravu a obyčajný puding už nikto nechce. Recept na banánový chlebík si zamilujete! Postačia vám naň prezreté banány, ktoré by ste inak zahodili, a zopár základných ingrediencií.
Ingrediencie
Na banánový chlebík budete potrebovať klasickú formu na chlebík a jeden kus papiera na pečenie.
Okrem toho si pripravte nasledovné prísady:
- 3 zrelé banány do koláča
- 1 hrnček celozrnnej špaldovej hladkej múky
- 1 hrnček pomletých vlašských orechov na múku
- 1 hrsť orechov podľa vlastného výberu posekaných na väčšie kúsky
- 1 hrnček hnedého cukru
- 1 lyžičku sódy bikarbóny
- 1 vajíčko
- 1 deci oleja (pre zdravú alternatívu použite kokosový)
- orechy a jeden banán na ozdobu
Vyskúšaj: RECEPT: Bruschetta s olivovou nátierkou, šunkou a olivami
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- V mise si popučíme banány, zmiešame ich s vajíčkom, cukrom a olejom. Dobre premiešame.
- Do zmesi pridáme preosiatu múku, sódu bikarbónu a múku z orechov. Opäť dobre premiešame.
- Nakoniec pridáme hrsť orechov posekaných na väčšie kusy.
- Formu na chlieb si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto.
- Cesto uhladíme a poukladáme naň kolieska banánu na striedačku s orechmi. Mierne zatlačíme do cesta.
- Dáme piecť na 50 až 55 minút. Či je koláč upečený, otestujeme pomocou špáradla.
- Necháme vychladnúť a podávame ku káve ako dezert, alebo ako zdravé raňajky.
Dobrú chuť!