Medovníky, linecké pečivo, vanilkové rožky alebo vianočné štóly sú najobľúbenejšie vianočné maškrty.
Milovníci sladkého si počas týchto sviatkov prídu na svoje. Ak patríte k druhej skupine ľudí a radšej siahnete po niečom slanom, Vianočné klobásové koláčiky si zamilujete. Navyše, ich jednoduchá a rýchla príprava vás popri vianočnom zhone určite poteší.
Ingrediencie:
- 1 ks sviatočnej klobásy Mecom
- 500 g hladkej múky
- 250 g masla
- 250 g kyslej smotany
- 1 čajová lyžička soli
- 1 žĺtok
- sezamové semienka na posypanie
Odporúčame prečítať: RECEPT: Černicovo-jogurtová panna cotta
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Hladkú múku preosejeme do misy. Pridáme maslo izbovej teploty, kyslú smotanu, soľ a zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme na 3 hodiny odležať do chladničky.
Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme hviezdičky. Polovica hviezdičiek bude plná a polovica s otvorom. Potrieme ich žĺtkom a hviezdičky bez otvorov poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Klobásu nakrájame na tenké kolieska a ukladáme na hviezdičky. Na vrch položíme hviezdičky s otvormi, posypeme sezamovými semienkami a dáme piecť pri teplote 180 °C na 15 až 20 minút.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Hot-dog na paličke
Odporúčame prečítať: Zapečené jaternice s cesnakom a mladými zemiakmi
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová