Pre milovníkov rýb a jednoduchých jedál je recept na rybie filé v alobale skvelým tipom na rýchly obed. Ryby sú známe svojím vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín, ktoré pozitívne vplývajú na činnosť srdca, pôsobia protizápalovo a chránia pred rakovinou.
Aj to môže byť jeden z dôvodov, prečo vyskúšať chutný recept z knihy Grilovanie.
Recept (4 porcie):
- 200 g filiet zo sebastesa červeného
- 200 g filiet z lososa
- 200 g filiet z morského jazyka
- šťava z 1 citróna
- 100 g šampiňónov
- 2 rajčiaky
- 1 malý fenikel
- 1 strúčik cesnaku
- 2 šalotky
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvé bylinky
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárska kniha Grilovanie (recenzia)
Odporúčame prečítať: Penne v rajčiakovej omáčke
Príprava:
Rybie filety umyjeme, osušíme a pokrájame na kusy. Vložíme ich do misy a pokvapkáme citrónovou šťavou. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Rajčiaky sparíme, stiahneme šupku, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. Fenikel očistíme, umyjeme a pokrájame na rezančeky. Cesnak a šalotku očistíme a najemno posekáme.
Všetko pridáme k zmesi rýb a primiešame olej. Štyri dostatočne veľké kusy alobalu (alebo jeden veľký) potrieme trochou oleja a vložíme zmes. Osolíme, okoreníme a posypeme nahrubo posekanými bylinkami. Všetko zľahka zabalíme do alobalu a okraje dobre popritláčame.
Balíčky grilujeme 10 – 15 minút. Zmes rýb podávame v alobale. Výborne chutia s bylinkovou bagetou alebo so zemiakmi pečenými v alobale.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Pečené kura horolezca Paľa
Zdroj foto: www.luci.sk