Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Ovsené vločky patria už dlhé roky medzi najzdravší a najrýchlejší tip na zdravé raňajky. Zaliať mliekom, pridať med a posypať ovocím nevyžaduje žiadne kulinárske schopnosti a chutné jedlo je na svete.

Rovnako jednoduchá je aj príprava ovsenej kaše s jablkami a škoricou z populárnej  kuchárskej knihy Lahodne s Ellou, ktorou sa môžete inšpirovať pri vašich raňajkách.

 

Recept (4 porcie):

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek (240 g)
  • 1 a ½ hrnčeka mandľového mlieka, príp. ovseného alebo mandľového (450 ml)
  • 2 červené jablká
  • 8 datlí
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžica mandľového masla

 

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Lahodne s Ellou (recenzia)

Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

 

Ovsené vločky nasypeme do mandľového mlieka a necháme asi 10 minúť máčať. Zatiaľ predhrejeme rúru na 200 stupňov (teplovzdušnú na 180 stupňov).

 

Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Datle prekrojíme na polovičky, vykôstkujeme a každú pokrájame na osminky. Keď sa už ovsené vločky máčali 10 minút, zamiešame do nich nastrúhané jablko, kúsky datlí, škoricu, med, mandľové maslo a celú zmes vylejeme na plech.

 

Pečieme 15 – 20 minút, kým ovsené vločky neabsorbujú všetku tekutinu a cesto sa na povrchu nezačne sfarbovať dohneda. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Pestrá šošovicová polievka po domácky

Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta

Zapekaná ovsená kaša s jablkami a škoricou

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

14.02.2016 09:46

to som este nerobila,rada vyskusam

Vaše meno:

Katarína

Katarína

02.03.2016 09:39

Skvelý recept

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

04.03.2016 21:05

skúšala som, skvelá :)

Vaše meno:

Daniela Šurláková

Daniela Šurláková

05.03.2016 15:44

Ovsené vločky milujem a tento recept určite vyskúšam,mňam už sa teším

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

07.03.2016 12:41

Ovsenè vlocky jeme kazdý deň,určite tento recept vyskúšam,vyzerá fantasticky.

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

15.07.2016 22:35

Znie to super, určite vyskúšame.. na raňajky ako stvorené :)

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

06.11.2021 08:17

Vyzerá to veľmi chutne a lákavo, určite je to lepšia varianta ako klasické kupované pražené musli :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.