Túto bublaninu si obľúbije je nadýchaná, vysoká, vláčna a veľmi chutná. A černice jej dodávajú nezameniteľnú sviežu chuť.
Prečo práve toto chutné ovocie? Lebo má vysokú nutričnú hodnotu, obsahuje veľa vlákniny, vitamínu C, kyselinu listovú – vitamín B a dôležité minerály. Rovnako je dokázané, že obsahujú jednu z najvyšších hodnôt antokyanov. Černice taktiež patria medzi plodiny, ktoré v pomerne veľkom množstve obsahujú látky, pomáhajúce regenerovať telo...
Odporúčame prečítať: Napečené maškrty raz, dva, tri !
Suroviny na prípravu černicovej bublaniny:
- 3 H múka špaldová celozrnná hladká
- 1 ½ H rastlinného mlieka
- 1 ½ H trstinového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
- 3 ČL jablčného octu
- ½ ČL soli
- 100 ml rastlinného oleja
- vanilkový struk
- 1 stredne veľká miska černíc
- + práškový cukor na posypanie
Počet porcií: 1 menší plech
Čas prípravy: 15 minút príprava
Čas pečenia: 25 - 30 minút na 180 °C
Odporúčame prečítať: Ovsené vločky ako zdravá maškrta
Postup prípravy černicovej bublaniny:
1. V mise si zmiešame múku s práškom do pečiva, soľou, s cukrom, pridáme vnútro s vyškrabaného vanilkového struku (tzv. vanilkový kaviár alebo vanilkové semienka).
Odporúčame prečítať: Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím
2. Do mlieka pridáme jablčný ocot a necháme minútu postáť bokom. Mlieko potom vlejeme do sypkej zmesi a premiešame. Ďalej pridáme olej a tiež ho zamiešame do cesta.
3. Rúru na pečenie si predhrejeme na 180 stupňov. Plech na pečenie si zatiaľ vyložíme papierom na pečenie a na plech vylejeme cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme.
4. Na cesto rovnomerne rozdelíme a poukladáme umyté černice.
5. Koláč vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút pri 180 stupňoch. Ak si nie ste istý, či je koláč upečený skúste do neho zapichnúť špáradlo a ak je čisté a nie je na ňom nalepené cesto, koláč je upečený.
6. Koláč po upečení nechajte vychladnúť a vychladnutý posypte práškovým cukrom. Ak by ste ho posypali ešte z horúca, cukor by sa spustil (roztopil).
Odporúčame prečítať: Chudnite zdravo s ovocím
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk