Zdravé recepty - Černicová bublanina

Túto bublaninu si obľúbije je nadýchaná, vysoká, vláčna a veľmi chutná. A černice jej dodávajú nezameniteľnú sviežu chuť.

 

Prečo práve toto chutné ovocie? Lebo má vysokú nutričnú hodnotu, obsahuje veľa vlákniny, vitamínu C, kyselinu listovú – vitamín B a dôležité minerály. Rovnako je dokázané, že obsahujú jednu z najvyšších hodnôt antokyanov. Černice taktiež patria medzi plodiny, ktoré v pomerne veľkom množstve obsahujú látky, pomáhajúce regenerovať telo...

 

Odporúčame prečítať:  Napečené maškrty raz, dva, tri !

 

 

Suroviny na prípravu černicovej bublaniny:

 

  • 3 H múka špaldová celozrnná hladká
  • 1 ½ H rastlinného mlieka
  • 1 ½ H trstinového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
  • 3 ČL jablčného octu
  • ½ ČL soli
  • 100 ml rastlinného oleja
  • vanilkový struk
  • 1 stredne veľká miska černíc
  • + práškový cukor na posypanie

 

Počet porcií: 1 menší plech

Čas prípravy: 15 minút príprava

Čas pečenia: 25 - 30 minút na 180 °C

 

Odporúčame prečítať: Ovsené vločky ako zdravá maškrta

černicová bublanina

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy černicovej bublaniny:

 

1. V mise si zmiešame múku s práškom do pečiva, soľou, s cukrom, pridáme vnútro s vyškrabaného vanilkového struku (tzv. vanilkový kaviár alebo vanilkové semienka).

 

Odporúčame prečítať:  Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím


2. Do mlieka pridáme jablčný ocot a necháme minútu postáť bokom. Mlieko potom vlejeme do sypkej zmesi a premiešame. Ďalej pridáme olej a tiež ho zamiešame do cesta.


3. Rúru na pečenie si predhrejeme na 180 stupňov. Plech na pečenie si zatiaľ vyložíme papierom na pečenie a na plech vylejeme cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme.

nadýchaná černicová bublanina

Zdroj: Janka Pačeková

4. Na cesto rovnomerne rozdelíme a poukladáme umyté černice.

 

5. Koláč vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút pri 180 stupňoch. Ak si nie ste istý, či je koláč upečený skúste do neho zapichnúť špáradlo a ak je čisté a nie je na ňom nalepené cesto, koláč je upečený.

 

6. Koláč po upečení nechajte vychladnúť a vychladnutý posypte práškovým cukrom. Ak by ste ho posypali ešte z horúca, cukor by sa spustil (roztopil).

 

 

Odporúčame prečítať:  Chudnite zdravo s ovocím

 

Prajeme dobrú chuť laugh

 

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

19.09.2014 08:58

černicová bublanina je určite vynikajúca svieža ale ja ju nemôžem upiecť pretože černice mám tak strašne rada že vždy keď ich mám doma všetky ich zjem

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

19.09.2014 12:48

vyzerá vynikajúco,šťavnatá,zdravá už len zahryznúť

Vaše meno:

Dorotka Fuchsová

Dorotka Fuchsová

19.09.2014 13:19

Vyzerá mňamkovo.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

19.09.2014 20:08

čerešnovú, marhuľovú a skvelá je aj z malín alebo čiernych malín bublaninu robievam často no toto je zdravšia alternatíva treba skúsiť

Vaše meno:

Libuša

Libuša

19.09.2014 21:27

Hneď zajtra musím vyskúšať!

Vaše meno:

Mária

Mária

20.09.2014 08:46

Mám rada vôňu černíc. Ďakujem za recept.

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

24.09.2014 08:08

Aj toto určite vyskúšam :)

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

19.12.2015 15:57

urcite v lete urobime

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.