Variť podľa ročných období môže byť nielen celkom zábavné a inšpiratívne, ale taktiež mimoriadne gurmánske.
S jeseňou sa spájajú rozhodne aj gaštany. Tie väčšina z nás pozná najmä v podobe gaštanového pyré, ale pečených gaštanov.
Tieto chutné plody sa však dajú pripraviť aj na množstvo iných spôsobov. Dnes sme si pre vás pripravili gaštanovú sladučkú maškrtku
Na porciu pre 2 osoby potrebujeme:
- 2 gaštanové pyré (250 g)
- 4 vajíčka
- 1 banán
- 2 PL rastlinného mlieka, napr. z lieskových orieškov
- domáci lekvár a ovocie
Postup prípravy Gaštanového dezertu:
1. Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov pripravíme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.
2. Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, my sme použili dve menšie s priemerom 12,5 cm.
3. Dáme piecť do rúry na 160°C na cca 30 minút.
4. Upečené cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.
5. Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny.
Recept na prípravu - Rastlinného mlieka z lieskových orieškov
Na liter mlieka potrebujeme:
- 1 odmerku lieskoých orechov
- pitnú vodu
Postup prípravy mlieka z lieskových orechov:
1. Lieskové orechy vložte do nádoby MioMatu.
2. Dolejte pitnú vodu - podľa pravidla „viac vody ako ingrediencií a hladina vody medzi ryskami MIN a MAX".
3. Zapnite MioMat a stlačte tlačidlo VeggieMilk. MioMat začne pracovať a o 10 minút vám zvukový signál oznámi, že nápoj je hotový.
Prajeme Vám dobrú chuť
Zdroj: www.miomat.sk