Lievance s horúcim lesným ovocím

 

Komu by sa ráno nechcelo vstávať, ak by ho z postele vylákala práve lahodná vôňa sladučkých lievancov.

 

A keď sa k tejto omamnej vôni pridá aj vôňa horúceho lesného ovocia, začnú sa vám zbiehať slinky jedna radosť.

 

 

 

A vôbec sa nebojte. Aj keď podľa tohto receptu tvorí základ lievancov hladká špaldová múka a sójové mlieko. na ich chuť sa naozaj môžete tešiť.

 

Odporúčame prečítať: Recepty, ktoré liečia

 

Suroviny na prípravu lievancov: 

  • 1 hrnček sójového mlieka
  • 1 hrnček špaldovej hladkej múky
  • vanilkový lusk
  • 1 menší prezretý banán
  • 2 ČL trstinového cukru
  • štipka soli
  • 1 ČL jablčného octu
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • mrazené lesné ovocie + trstinový cukor podľa chuti

 

Počet porcií: 1 - 2 porcie

Čas prípravy: 30 - 40 minút príprava

 

Odporúčame prečítať: Ovocné dezerty

lievance s horúcim lesným ovocím

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy Lievancov s horúcim lesným ovocím:

 

1. Banán si roztlačíme a zmixujeme s mliekom. Do mlieka pridáme jablčný ocot, zamiešame a necháme chvíľu odstáť.  V miske zmiešame múku, soľ, cukor, vanilku a premiešame. Do tejto zmesi pridáme mlieko a dôkladne premiešame, aby sa vytvorilo hladké cesto.

 

Odporúčame prečítať:  Prírodné recepty pre našu krásu a zdravie

 

2. Panvica musí byť rozpálená, aby sa vám s cestom dalo dobre pracovať. Panvicu teda rozpáľte na ohni, nalejte na ňu malé množstvo oleja,  pridajte približne jednu naberačku cesta, to sa vám samo roztečie. Keď sa na ceste začnú tvoriť bublinky a okraje trochu stmavnú a upečú sa, otočte lievanec pozorne na opačnú stranu. Lievance prepečte a hotový odložte bokom. Ja som lievance pripravovala na miernom ohni, trvalo to trochu dlhšie, ale stálo to za to. Z uvedeného množstva mi vyšlo 8 stredne veľkých asi 0,5 cm hrubých lievancov. To zodpovedá približne 1 porcii pre väčšieho jedáka na obed alebo na malý dezert pre dvoch.

recept na lievance

Zdroj: Janka Pačeková

3. K lievancom si pripravte horúce lesné ovocie. Mrazené ovocie dajte do hrnca, pridajte trstinový cukor podľa chuti, stačí ho fakt málo. A varte na miernom ohni, kým nebude horúce. Ovocie pustí šťavu, takže budete mať sladkú ovocnú polevu, ktorou si môžete lievance preliať. Mlsajte, sú výborné.

 

Odporúčame prečítať:  Čo dokáže rozhádzať váš metabolizmus

 

Prajeme vám dobrú chuť laugh

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

15.09.2014 10:07

podľa zloženia zdravé a na pohľad veľmi chutné :-)

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

15.09.2014 12:57

už len na pohľad to vyzerá dobre,hlavne to lesné ovocie,mňam

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

15.09.2014 17:31

to musí být dobré

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

15.09.2014 21:03

robievam ich často len z hladkej múky a miesto banána občas nastúham väčšie jablko a ozdobým aj šlahačkou pre chlapov a robievam ich aj z ovsenými vločkami

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

19.12.2015 15:52

zaujimave,ja robievam spaldove palacinky

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.