Komu by sa ráno nechcelo vstávať, ak by ho z postele vylákala práve lahodná vôňa sladučkých lievancov.
A keď sa k tejto omamnej vôni pridá aj vôňa horúceho lesného ovocia, začnú sa vám zbiehať slinky jedna radosť.
A vôbec sa nebojte. Aj keď podľa tohto receptu tvorí základ lievancov hladká špaldová múka a sójové mlieko. na ich chuť sa naozaj môžete tešiť.
Odporúčame prečítať: Recepty, ktoré liečia
Suroviny na prípravu lievancov:
- 1 hrnček sójového mlieka
- 1 hrnček špaldovej hladkej múky
- vanilkový lusk
- 1 menší prezretý banán
- 2 ČL trstinového cukru
- štipka soli
- 1 ČL jablčného octu
- rastlinný olej na vyprážanie
- mrazené lesné ovocie + trstinový cukor podľa chuti
Počet porcií: 1 - 2 porcie
Čas prípravy: 30 - 40 minút príprava
Odporúčame prečítať: Ovocné dezerty
Postup prípravy Lievancov s horúcim lesným ovocím:
1. Banán si roztlačíme a zmixujeme s mliekom. Do mlieka pridáme jablčný ocot, zamiešame a necháme chvíľu odstáť. V miske zmiešame múku, soľ, cukor, vanilku a premiešame. Do tejto zmesi pridáme mlieko a dôkladne premiešame, aby sa vytvorilo hladké cesto.
Odporúčame prečítať: Prírodné recepty pre našu krásu a zdravie
2. Panvica musí byť rozpálená, aby sa vám s cestom dalo dobre pracovať. Panvicu teda rozpáľte na ohni, nalejte na ňu malé množstvo oleja, pridajte približne jednu naberačku cesta, to sa vám samo roztečie. Keď sa na ceste začnú tvoriť bublinky a okraje trochu stmavnú a upečú sa, otočte lievanec pozorne na opačnú stranu. Lievance prepečte a hotový odložte bokom. Ja som lievance pripravovala na miernom ohni, trvalo to trochu dlhšie, ale stálo to za to. Z uvedeného množstva mi vyšlo 8 stredne veľkých asi 0,5 cm hrubých lievancov. To zodpovedá približne 1 porcii pre väčšieho jedáka na obed alebo na malý dezert pre dvoch.
3. K lievancom si pripravte horúce lesné ovocie. Mrazené ovocie dajte do hrnca, pridajte trstinový cukor podľa chuti, stačí ho fakt málo. A varte na miernom ohni, kým nebude horúce. Ovocie pustí šťavu, takže budete mať sladkú ovocnú polevu, ktorou si môžete lievance preliať. Mlsajte, sú výborné.
Odporúčame prečítať: Čo dokáže rozhádzať váš metabolizmus
Prajeme vám dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk