Naozaj veľmi rýchla a predovšetkým chutná omáčka na cestoviny. Pokiaľ nemáte čas a máte hlad a chuť na teplú večeru, či obed, vyskúšajte. Spojenie paradajok a bazalky je dokonalé.
Táto omáčka je moja obľúbená, ale ja mám rada v podstate všetko paradajkové na taliansky spôsob, tak sa nechajte aj vy nahovoriť a uvarte si rýchle pomodoro špagety podľa tohto receptu.
Suroviny na prípravu paradajkovo-bazalkovej omáčky:
- 500 g paradajky
- 140 g paradajkový pretlak
- 3 stredne veľké strúčiky cesnaku
- olej podľa potreby
- lístky čerstvá bazalky
- 1 PL cukor trstinový
- 1 ČL soľ
- čierne mleté korenie podľa chuti
- + cestoviny
Množstvo: 2 porcie
Doba prípravy: 5 minút a 25 minút varenie
Odporúčame vyskúšať: Coconut Snowballs - Kokosové snehové guličky
Postup prípravy:
1. Na oleji si opražíme očistené a prelisované strúčiky cesnaku, dávajte pozor, aby vám cesnak nezhnedol, potom zhorkne.
2. K cesnaku pridajte paradajkový pretlak, najlepšie, ak máte domáci, osoľte a premiešajte. Po chvíľke pridajte cukor a znova premiešajte a nechajte pár minút variť.
3. Pokiaľ máte čerstvé paradajky, narežte si ich, vložte do hrnca a zalejte ich horúcou vodou, po pár minútach ich zlejte a prelejte studenou, koža sa vám bude lepšie dávať dole. Kožu z paradajok odstráňte a nakrájajte ich na malé kocky.
Odporúčame vyskúšať: Polievka z maslovej tekvice
4. Paradajky, ktoré sme si takto pripravili pridáme do hrnca, zakryjeme pokrievkou a necháme, aby pustili šťavu a zmäkli. Pokiaľ nemáte prístup k čerstvým a kvalitným paradajkám, čo bude asi v tomto zimnom období trochu náročnejšie, použite lúpané a krájané paradajky z konzervy. Vyberajte kvalitný produkt s dobrým zložením bez prebytočných surovín v zložení.
5. Medzičasom si pripravte cestoviny.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé Recepty - Šampiónové rizoto s pórom
6. Čerstvú bazalku si nasekajte na menšie kúsky a keď máte paradajky zmäknuté, pridajte bazalku, premiešajte, podľa chuti dosoľte a pridajte čierne mleté korenie podľa chuti.
7. Nakoniec už len premiešajte s uvarenými cestovinami. Nech vám chutí!
Odporúčame vyskúšať: Zdravá maškrta - Čokoládový cous-cous koláč
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk