Už ako školáčka som zbožňovala kakaové slimáky, vedela som ich zjesť kopu. Problém bol, že moja mamina ich nerobievala a tak som jedla tie kupované, však nevadí. Ale keď už som začala piecť, vedela som, že na mojom blogu nebudú môcť chýbať. Len háčik je ten, že nerada robievam z kysnutého cesta.
Chcela som ľahšiu, jednoduchšiu a rýchlejšiu variantu a tu ju teda máte! Minulý rok som z tohto cesta robila tiež koláč a bol skvelý, tak som ho použila aj teraz. Slimáky sú mäkkučké a skvelé, polovicu som zjedla sama... Vyšlo mi na jeden plech z tohto množstva.
Budeme potrebovať:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 50 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 250 g hladkej múky
- 100 g Sweet family trstinového cukru
- pol balíka kypriaceho prášku Dr. Oetker
- 40 g rozpusteného masla
- 40 g kakaa
- cukor na ochutenie
Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Chia lievance
Postup prípravy:
Príprava je veľmi jednoduchá! Rúru zapneme na 180 °C. Do veľkej misy dáme tvaroh, vidličkou ho rozpučíme, pridáme cukor, mlieko a olej, premiešame a nakoniec prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a rukou spracujeme na pevné cesto. Hneď ho aj vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika, potrieme vrch rozpusteným maslom, posypeme nahrubo kakaom a napokon ešte cukrom, zrolujeme z dlhšej časti a nakrájame na 1,5 cm hrubé slimáky. Tie uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch potrieme ešte mliekom a dáme piecť na 20-23 minút. Užite si ich!
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Makový a orechový závin
Zdroj: www.angiebakes.com