Bezlepkové recepty: Vynikajúca zelená roláda

Príchod jari začína tohto roku Veľkou nocou :)


Po 40 – tich pôstnych dňoch sa pripravujeme na veľkonočné hodovanie a to je tradične spojené so zelenou, bielou a žltou farbou. A ako najlepšie ukončiť 40 – dňový pôst? No predsa zdravým receptom od nás, Bezlepkové recepty: Vynikajúca zelená roláda.


Takmer v každej oblasti sa pripravujú tradičné jedlá a tak nikoho neprekvapí špenát na zelený štvrtok. Špenát mám rada na všetky spôsoby a keď poviem, že ho jem takmer každý deň, hovorím pravdu. Je neoddeliteľnou súčasťou môjho smoothie okrem zeleného stopkového zeleru a čerstvej uhorky, ale aj ako zeleninovú prílohu ho mám rada. Kupujem si čerstvý špenát a mrazený listový používam len v niektorých receptoch. A tak to mu bolo aj pri príprave tejto rolády, ktorú nerobím len na jarné sviatky a je na nej dobré, že plnku si môžete urobiť podľa chute a možností.

 

 

Najčastejšie náplne tejto rolády:

  • tvarohová náplň s paprikou a bylinkami
  • omeleta so šunkou
  • údený losos a čerstvý syr
  • bryndza s medvedím cesnakom
  • čerstvý syr s varenými vajcami 

Táto roláda je len z vajec a špenátu, takže je bez lepku a laktózy, do náplne som použila tvaroh bez laktózy a aj čerstvý syr bez laktózy.


Takýto  variant je praktický a pohostíte aj návštevu, ktorá má intoleranciu resp. alergiu na tieto zložky potravín  


 Budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • soľ, muškátový orech
  • 1 čl horčice
  • 400 g mrazeného špenátu/ sekaný/

Odporúčame prečítať: Vynikajúca veľkonočná torta z vaječného likéru!

 

bezlepkove-recepty-vynikajuca-zelena-rolada

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:

  • Mrazený špenát nechajte v site rozmraziť a lyžicou z neho vytlačte tekutinu. Do takto pripraveného špenátu pridajte 4 žĺtky, soľ, strúhaný muškátový orech a lyžičku horčice. Premiešajte a pridajte postupne pevný sneh zo 4 bielkov.
  • Cesto rozotrite na papier na pečenie a pečte pri 200 C asi 15 minút.
  • Upečený plát preložte na kuchynskú utierku a stiahnite pomaly papier na pečenie. Pomocou utierky zrolujte plát do rolády a nechajte vychladnúť.
  • Takto pripravenú roládu naplňte plnkou, dobre stočte a nechajte aspoň 4 hodiny v chladničke stuhnúť.

Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk

Zdroj foto:

www.jarkapecie.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

24.03.2016 08:41

na dnešný deň ako stvorená, už som podobnú robila a bola vynikajúca

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

24.03.2016 09:04

Vyzerá super,robievam rolády,určite vyskúšam

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

24.03.2016 20:35

ja robievam spenatovu roladu v listkovom cesticku v kombinacii so sunkou, syrom, zeleninou. Urcite vyskusam aj tuto.

Vaše meno:

Katarína

Katarína

25.03.2016 16:38

Vyzerá krásne

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

06.04.2016 21:33

toto musím určite vyskúšať :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

22.05.2016 15:48

až na tú zelenú farbu

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.07.2016 11:20

Super.. tieto rolády mám veľmi rada :)

Vaše meno:

simona v.

simona v.

22.01.2017 13:06

bezlepkovych receptov nikdy nie je dost...

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.