Asi aj vy máte doma väčšiu zásobu pečiva, ktorá môže časom zostarnúť. Teda v prípade, ak máte domá väčšie množstvo, ktorým ste sa zásobili a ktoré nestíhate spotrebovať. Mrazničku máte plnú, a tak je jasné, že sa do nej už pečivo nezmestí. No zúfať nemusíte! Ak máte doma starší chlieb a neviete čo s ním, tak máme pre vás hneď niekoľko skvelých receptov, ktoré môžete ihneď vyskúšať!
Čo so starým chlebom? Naše babičky sa to asi nikdy samých seba nepýtali, nakoľko si chlieb piekli samé doma a ak sa im aj náhodou nejaký zvýšil, tak ho dávali domácim zvieratám. Dnes také možnosti nemáme – hlavne nie, ak bývate v paneláku. Starý chlieb však dokážete využiť aj pri príprave obedu či večere.
Recepty so starším chlebom
Ako prvé každému z nás napadne chlieb vypražiť. Taký chlieb obalený vo vajíčku je skvelou klasikou, ktorej sa nedá odolať. A navyše ak ho potriete syrom a troškou kečupu, budete mať nebíčko v ústach. Potom tu je aj sladšia verzia. V tomto prípade si nakrájajte chlebík na väčšie kocky a v miske zmiešajte vajíčka so škoricovým cukrom a následne vypražte. Ak neradi experimentujete, tak určite nedokážete odolať chlebu v podobe hrianky s cesnakom. Receptov a tipov, ako využiť starý chlieb je veľa, tak vyskúšajte aj niektorý z nasledujúcich!
Odporúčame: RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš!
Galéria: TOP chlebové recepty
Chlebové muffiny
- 5 krajcov chleba
- 250 g mozzarelly
- 2 šálky kyslej smotany
- 4 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo na vymastenie formy
- soľ a čierne korenie
Najprv si nakrájame chlebík na menšie kúsky. V miske zmiešame vajíčka so smotanou, pridáme pretlačený cesnak (poprípade sušený cesnak) a nastrúhanú mozzarellu. Všetko poriadne vymiešame, pridáme soľ a čierne korenie. Opäť premiešame a nakoniec pridáme aj nakrájaný chlieb.
Následne maslom vymastíme formu na muffiny a naplníme pripravenou zmesou. Takto pripravené muffiny vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 15 minút na 200 °C.