Ešte stále hľadáte rýchly recept na halloweensku párty? S týmto stíhate piecť raz-dva! Pýtate sa na pôvod tohto sladkého receptu? Je to vlastne klasická bublanina s marhuľami. Keďže tu máme obdobie Halloweenu, touto verziou potešíte najmä svojich najmenších. Namiesto marhúľ môžete použiť jablká vyrezané ako malé tekvičky. Verte nám, tento nápad sa stretne s obrovským úspechom a ocenia ho aj dospelí.
Jeseň je zároveň čas, keď sa zoznamujeme s vôňou škorice, teplých jabĺk a pečených sladkostí, ktoré nám domov premenia na oázu pohody. Presne takto univerzálna je táto jablková buchta, ktorú si môžete pripravovať celú jeseň.
Vyskúšajte aj: Slané jednohubky na halloweensku párty: Inšpirácie na strašidelné dobrôtky
Recept na strašidelnú jablkovú buchtu
Ingrediencie na jablkový múčnik:
- 400 g kyslej smotany
- 300 g polohrubej múky
- 100 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- Prášok do pečiva
- 8 jabĺk (vyrezaných do tvaru strašidelných tvárí)
Odporúčame: Beetlejuice Margarita – dokonalý koktail na halloweensku párty
Postup na jablkový múčnik:
- Pripravte si plech, potrite ho maslom a vysypte múkou.
- Jablká umyte a ostrúhajte, rozrežte na polovicu, odstráňte jadierka a vyrežte im tváre, aby vyzerali ako malé tekvičky.
- Predhrejte rúru na 150 °C.
- V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva, pridajte vajcia, cukor a kyslú smotanu. Všetko vyšľahajte do hladkého cesta.
- Cesto rovnomerne vylejte na plech a na vrch uložte jablká.
- Pečte v predhriatej rúre približne 35 minút alebo kým povrch nezíska zlatistú farbu.
- Po upečení môžete buchtu posypať práškovým cukrom a servírovať.
Neprehliadnite: Lahodný jablkový cheesecake s Lotus korpusom a drobenkou
Ako recept zdokonaliť?
Ak chcete dodať buchte jesenný nádych, môžete do cesta pridať trochu škorice alebo strúhaného muškátového orieška, ktoré zvýraznia vôňu a chuť jabĺk. Ak máte chuť na experimentovanie, môžete do cesta pridať aj hrozienka alebo nasekané orechy. Skrátka, je to ideálna voľba pre každého, kto si chce dopriať niečo sladké a zároveň originálne.
Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @neplechanaplechu