Polievky už strácajú svoju popularitu. Čoraz častejšie sa stáva, že v domácnosti ľudia svoj obed začnú aj skončia iba hlavným jedlom. Čo je škoda, pretože polievka má za úlohu pripraviť žalúdok na ďalší vchod.
Táto polievka však hlavný chod zatieni a pokojne ho aj nahradí. Je hustá, zasýti a má lahodnú chuť. Ingrediencie môžete dopĺňať a meniť podľa vašej potreby. Chcete takúto hubovú omáčku vyskúšať aj vy? Ako pripraviť lahodnú hubovú polievku, ktorá vás aj zasýti? Tento recept musíte vyskúšať!
Fantastická hubová polievka – ingrediencie:
- 200 g šampiňónov (môžu byť aj iné huby)
- dva zemiaky
- smotana (môže byť aj sójové alebo obyčajné mlieko)
- jedna mrkva
- 70 g až 100 g taveného syra (nie veľmi zdravá ingrediencia, no polievke pridá úžasnú chuť)
- cibuľa
- kôpor alebo bylinky podľa chuti
- soľ
- čierne korenie
- olej
Bude ťa zaujímať: Toto ťa dostane! Listy z viniča ako účinný prírodný liek
Shutterstock®Recept: Ako pripraviť hubovú polievku
Dáme zovrieť dva litre vody a pridáme zemiaky nakrájané na kocky (varíme desať minút). Pokrájame cibuľu, očistíme mrkvu a nastrúhame ju na strúhadle. Nakrájame šampiňóny (alebo iné huby).
Na panvici opražíme cibuľu, mrkvu a šampiňóny (cca štyri minúty) a túto zmes dáme do polievky a varíme desať minút. Tavený syr pokrájame (alebo na strúhadle nastrúhame) a s mliekom pridáme do polievky.
Tavený syr sa musí rozpustiť. Pridáme soľ a čierne korenie, necháme prevariť a pridáme kôpor, alebo inú bylinku podľa vašej chuti. Táto dokonalá smotanová hubová polievka vás očarí. Dobrú chuť!
Pozri aj: Horoskopy na november: Vieš, ktoré znamenie stretne osudovú lásku?
Shutterstock®Extra tipy: Čo podávať k hubovej polievke?
Cesnakové opečené bagetky
- 1 bagetu
- 2–3 strúčiky cesnaku
- 3–4 PL olivového oleja alebo masla
- čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať alebo tymian)
- soľ podľa chuti
Postup: Bagetu nakrájame na tenké plátky a predhrejeme rúru na 180 °C. V miske zmiešame olivový olej alebo rozpustené maslo s pretlačeným cesnakom, bylinkami a štipkou soli. Plátky bagety potrieme cesnakovou zmesou a dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 10 minút, kým bagetky nebudú chrumkavé a dozlatista opečené. Servírujeme ich teplé k polievke.
Krutóny z tmavého chleba
Ak preferujete niečo ľahšie, môžete namiesto bagetiek pripraviť krutóny z celozrnného chleba. Stačí nakrájať chlieb na malé kocky, osmažiť ich na olivovom oleji s cesnakom a soľou, a pridať ich priamo do polievky. Skúsite tento recept?
Syrové tyčinky
Ďalšou skvelou prílohou k polievke sú chrumkavé syrové tyčinky z lístkového cesta. Stačí rozvaľkať cesto, posypať ho strúhaným syrom, nakrájať na pásiky a upiecť do chrumkava. Aj tento recept je jednoduchý a rýchly.
Anketa: Patrí smotanovo-hubová polievka medzi tvoje obľúbené?
Odpovedalo 97 ľudí
93%
7%
Aktualizovaný článok: 03.10.2024