Letné dni sú definitívne za nami, čo nám potvrdzuje aj prichádzajúce chladnejšie sychravé počasie. Jeseň však nie je len o daždi a kabátoch. Je to krásne obdobie plné farieb, ktoré má svoje špecifiká a tradície.
Dozrievajúci vinič značí blížiace sa vinobrania, ktoré patria medzi obľúbené podujatia jesene. Okrem burčiaku alebo nového vínka sa vždy tešíme aj na kačacie a husacie hody, ktorým tiež patria jesenné dni. Lahodná kačka, zemiakové lokše či jemná pečienka, to všetko môžete počas najbližších dní ochutnať v rôznych reštauráciách.
Takéto menu však býva celkom drahé. Prečo si teda kačacie hody neurobiť aj doma? Ako predjedlo alebo na raňajky skvelo padne nátierka z kačacej pečienky. Je to naozaj jednoduchý recept, tak si ho poďte s nami vyskúšať.
Odporúčame: Recept na domáci kečup lepší ako z obchodu
Budeme potrebovať:
40 g kačacej masti
1 väčšiu cibuľu
1 malý strúčik cesnaku
200 g kačacej pečene
1 vajíčko
1 PL horčice
soľ, korenie
Postup:
1. V hlbšej panvici rozohrejeme masť. Cibuľu pokrájame na malé kúsky, pridáme do horúcej masti a opražíme ju. Cesnak tiež posekáme na kúsky a pridáme k cibuľke. Kačaciu pečeň umyjeme, odstránime žilky a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme ju do panvice a rýchlo opečieme.
2. Pečeň podlejeme troškou vody a pod pokrievkou udusíme domäkka. Potom ju necháme vychladnúť. Medzitým uvaríme vajíčko, ktoré potom ošúpeme a posekáme. Vychladnutú pečeň dáme aj so šťavou do mixéra, pridáme vajíčko, horčicu, soľ a korenie. Všetko dobre rozmixujeme.
Odporúčame: Recept: Domáce zemiakové lupienky
3. Hotovú nátierku servírujeme na opečených bagetkách, rožkoch alebo na chlebíku. Podávame so zeleninou ako raňajky alebo ako predjedlo k ďalšiemu kačaciemu chodu.
Prajem vám dobrú chuť!