Premýšľate nad nejakým chutným obedom, no akosi vám už došli nápady? Čo takto skúsiť niečo tradičné, avšak obohatené o zdravé suroviny?
Táto kuracia roláda so šunkou a medvedím cesnakom je skvelou voľbou.
Je doplnené o ragú z cícera, ktorý je bielkovinovou bombou a batáty, ktoré sú zdrojom energie.
Budete potrebovať:
-
Zlatá dusená šunka Mecom alebo slaninka BACON Mecom - 100g
- Celé kura - 1500g
- Soľ morská - 20g
- Maslo - 100g
- Medvedí cesnak - 20g
- Batát/sladký zemiak/ - 200g
- Sterilizovaný cícer - 100g
- Drvené krájane paradajky - 200g
- Cherry paradajky - 50g
- Cibuľa - 150g
- Cesnak - 50g
- Olej - 100g
- Kardamón
- Horčicové semienka
- Sušený fenikel
- Ružové Martini - 1dcl
- Koriander
- Korenie Zaatar
- Olivový olej
Odporúčame prečítať: Recept: Vajcia Benedikt s opekanou slaninou
Postup:
Kura si vykostíme tak, aby nám zostal celý plát mäsa s kožou. Kuracie kosti môžeme použiť na vývar alebo na omáčku. Vykostené kura si osolíme, poukladáme medvedí cesnak, slaninu a zrolujeme do rolády. Takto pripravenú roládu z kuraťa si dáme na plech, okoreníme korením Zaatar, pridáme maslo a pečieme vo vyhriatej rúre na 170o C cca 45 minút.
Cibuľu s cesnakom si očistíme a nakrájame nadrobno. Batáty si očistíme a nakrájame na rovnaké kocky, cca 2x2 cm. Do kastróla si dáme olivový olej, nakrájanú cibuľu s cesnakom, kardamón, horčicové semienka, fenikel a pomaly všetko spolu restujeme cca 10 minút.
Keď máme cibuľu s koreninami orestovanú, pridáme nakrájané batáty, osolíme a ešte chvíľu všetko restujeme. Zalejeme vývarom alebo vodou tak do štvrtiny, pridáme drvené paradajky, Martini a dusíme do mäkka. Keď máme batáty mäkké, pridáme cícer a cherry paradajky, ktoré sme rozkrojili na polovičku. Chvíľku povaríme, aby sa paradajky nerozvarili.
Na záver posypeme nasekaným koriandrom a podávame s kuracou roládou.
Odporúčame prečítať: Recept: Plnené morčacie prsia