Super triky, ako urýchliť varenie: Takto to bude hračka a zábava!

Po náročnom dni v práci na vás doma čaká hneď niekoľko hladných krkov, ktorým musíte pripraviť večeru… To je bežná realita pre nás ženy, a aj keď sa nám častokrát vôbec variť nechce, nemáme inú možnosť.

 

Nutriční poradcovia však vedia, ako na to. Podľa nich totižto stačí poznať niektoré triky, ako urýchliť varenie a ušetriť si tak kopu práce, nervov, ale aj času. Ten potom môžete stráviť s vyloženými nohami na gauči, s hydratačnou maskou na tvári a s dobrou knižkou v ruke.

 

Zaujme ťa: Toto si o praní netušila: Povieme ti, na ktoré látky aviváž nepatrí!

 

Zelenina na týždeň

Aby ste nevynechali z jedálnička dôležitú zeleninu, je dobrý nápad popasovať sa so zeleninou raz za týždeň a vo väčšom množstve. Povedzme si narovinu, že čistenie zeleniny zaberie dosť času, nehovoriac o jej krájaní. Načistite si zeleninku na týždeň dopredu a uskladnite ju v plastových prepravkách. 

zelenina na celý týždeň

Zdroj: Shutterstock®

Nezabúdajte na proteíny

Zdravým zdrojom proteínov je mäsko, ryby alebo vajcia. Čo tak si ugrilovať kuracinku na niekoľko dní vopred, alebo si naložiť do marinády lososa či uvariť niekoľko vajec natvrdo naraz? Potom môžete zo zásob čerpať celý týždeň a uvariť si k proteínu len zdravú prílohu.

upečte si mäso

Zdroj: Shutterstock®

Robte si týždenné menu

Okrem zvŕtania sa v kuchyni zaberie veľa času aj nakupovanie potravín. Keď každý deň v práci zistíte, že vám niečo na večeru chýba, musíte ísť do supermarketu a vystáť si tam rad. Pripravte si radšej menu na celý týždeň a spravte jeden veľký nákup podľa detailného zoznamu.

 

Kuchynské triky

A nakoniec nezabúdajte používať urýchľovače, ako napríklad:

  • Krájajte mäso a zeleninu na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie uvarilo.
  • Nečakajte, kým zmäkne maslo, nastrúhajte ho.
  • Keď váš recept vyžaduje vriacu vodu alebo rozpálenú rúru, postavte vodu na sporák a zapnite rúru na požadovanú teplotu ako prvú.

 

Bude sa ti páčiť: Novinky a súťaž: Vodeodolná riasenka a riasenka na väčší objem rias

krájanie zeleniny vopred

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

31.01.2018 08:08

Ja si vodu uvarim v rychlovarnej konvici, prelejem do hrnca a potom uz len nahadzem cestoviny, ktore su potom expresne rychlo hotove.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

31.01.2018 08:30

Sú to naozaj super triky, tiež praktizujem.

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

31.01.2018 17:20

Myslím ,že v kuchyni sa zvrtam rýchlo. Mám svoje triky ako si všetko uľahčiť, a ide mi to .. !! Nekrájala by som dopredu zeleninu ,lebo nie je taká čerstvá ako vcelku ,napr. paprika. Po okrajoch sa začne mäkčiť a potom je ako blato. Vajcia uvarené nemám rada , ked sú dlho v chladničke.. Radšej nech je všetko čerstvé .. !!! Akurát mäsko ,ked dám do marinády, tak je to lepšie nechať odležať 24 hodín ,no dlhšie nie..

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

31.01.2018 19:07

za tie roky aj ja mám svoje zlepšováky, ktoré často využívam

Vaše meno:

Monika Červinková

Monika Červinková

31.01.2018 20:54

je dobré mať pár trikov.. hlavne ked sme hladní ako vlk

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.