Hľadáte chutný, rýchly a nenáročný recept na nepečenú tortu? Zákusok, v ktorom je hlavnou prísadou smotana býva veľmi vďačným dezertom. Táto torta ovieži, poteší chuťové poháriky a zároveň aj lichotí vášmu času, pretože nie je náročná na prípravu.
Skúste na najbližší sviatok vo vašej rodine pripraviť vynikajúcu smotanovú tortu oživenú tvarohom a zjemnenú šľahačkou. Použite ovocie podľa vlastnej chuti, keď práve nemáte k dispozícii jahody, skvele sa hodia mandarínky z konzervy.
Smotanová torta ako nepečená torta a tvarohový krém s ovocím - prečo je tento dezert taký obľúbený?
Smotanová piškótová ovocná torta je obľúbený dezert z niekoľkých dôvodov. Po prvé, kombinácia chrumkavých piškót, ľahkej smotany a osviežujúceho ovocia vytvára dokonalú harmóniu chutí. Piškóty sa krásne zmäkčia od smotany a šťavnaté ovocie dodá dezertu osviežujúcu sladkosť.
Ďalší dôvod, prečo je táto nepečená ovocná torta obľúbená, je, že jej príprava nezaberie veľa času. Nepečená smotanová torta ako nepečená letná torta s ovocím nie je príliš náročná na prípravu a zároveň vyzerá veľmi efektne. Je tiež veľmi vhodná na rôzne oslavy a podujatia, pretože sa dá jednoducho prispôsobiť podľa preferencií hostí a sezóny.
Celkovo je jednoduchá smotanová torta s ovocím jednoducho lahodná a osviežujúca po jedle. Je to dokonalý dezert na teplej letnej večeri alebo počas slávnostného obeda. Je to jeden z tých dezertov, ktorý si ľudia jednoducho obľúbia a radi si ho doprajú kedykoľvek si chcú spríjemniť deň.
Pozri aj: Preplnená domácnosť? Ukážeme ti, ako sa zbaviť zbytočných vecí
Čo budeme potrebovať?
Na smotanovú tortu si pripravte tradičnú vysokú tortovú formu a ingrediencie:
1 balenie okrúhlych detských piškót
2x 180 g balenie kyslá smotana
1x 180 g balenie šľahačkovej smotany
1x 250 g balenie jemného odtučneného tvarohu (bez hrudiek)
1 smeta-fix
1 hrnček kávy (intenzitu necháme na vás)
2 lyžice medu
Ovocie: jahody, kiwi
Na ozdobu: čučoriedky, maliny, černice, ríbezle
Zaujme ťa: Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia
Recept na smotanovú tortu - ako postupovať?
V jednej mise si vyšľaháme mixérom šľahačkovú smotanu, ktorú predtým rozmiešame s balíčkom smeta-fixu. Šľahačku vyšľaháme do stuhnutia. V ďalšej mise si zmiešame kyslú smotanu a tvaroh a dochutíme medom. Poriadne zamiešame. Napokon do smotanovej zmesi jemne vmiešame šľahačku a poriadne spojíme.
Na spodok formy ukladáme piškóty, každú piškótu namočíme do hrnčeka s kávou. Urobíme jednu vrstvu. Potom ukladáme jahody a kiwi, alebo iné ovocie, ktoré ste si zvolili vy. Na ovocie ide polovica smotanovo-šľahačkovej zmesi. Uhladíme povrch.
Odporúčame: Zmena farby vlasov z blond na hnedú? Naše rady ti pomôžu s výberom!
Ak máte väčšie jahody nakrájajte ich na plátky, podobne ako kiwi. Vložte ich do okrajov okolo celej formy. Keď ju otvoríte, bude to vyzerať efektne.
V ďalšom bode ukladáme ďalšiu vrstvu piškót a potom ovocie, zakončíme druhou polovicou zmesi. Uhladíme a povrch ozdobíme podľa vlastnej preferencie, my sme zdobili čučoriedkami, malinami a jahodami.
Hotovú tortu nechajte v chladničke minimálne cez noc, najlepšie však 24 hodín. Pred servírovaním formu otvorte a krájajte na trojuholníčky.
Bude sa ti páčiť: Recept na jednoduché muffiny: Zdravá dobrota len z 3 ingrediencií
Aktualizované na 14.07.2024
Aktualizovaný článok: 14.07.2024