Na tento koláčik som sa chystala táááák dlho... A dnes som sa na neho teda odhodlala s využitím posledných černíc. Veľmi ľahký a krásny koláčik, určite ho pripravím ešte aj s iným ovocím a s cestom sa pracovalo fantasticky.
Pôvodne som ho plánovala zobrať do práce, ale keďže som nestíhala, išla som taxíkom (dobre, priznávam, využívam taxi dosť často, čas je drahocenný pre mňa). Dnes ma viezol mladý milý taxikár, a medzi rečou sme sa dostali k tomu, že má rád sladké... Tak som mu ho darovala :D Dobrý skutok na dnes done.
Budeme potrebovať:
- 220 g hladkej múky
- 100 g studeného masla
- 1 vajíčko
- 40 g Sweet family práškového cukru
- 2 lyžice mlieka
- 3 lyžice strúhanky
- cca 400 g černíc
- + mlieko na potretie a trošku kryštálového cukru
Odporúčame prečítať: Recept na Sviežu černicovú tortu
Postup prípravy:
Múku preosejeme do misy s práškovým cukrom, pridáme na kocky nakrájané maslo a rozmrvíme. Nakoniec pridáme aj vajíčko a 2 lyžice mlieka a spracujeme hladké cesto a uložíme na hodinku do chladničky. Potom vyberieme a na pomúčenej doske vyvaľkáme na cca 30 cm kruh. Prenesieme ho na papierom na pečenie vystlaný plech a stred cesta posypeme strúhankou (cca 2-3 cm kraj necháme nedotknutý). Na strúhanku naukladáme černice (môžete posypať cukrom, ja som nedala) a okraje cesta pritlačíme na ovocie, ako na fotke a potrieme trochou mlieka a posypeme troškou kryštálového cukru. Dáme piecť pri 180°C na 40 minút.
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Zdravý recept - Cuketový cheesecake
Zdroj: www.angiebakes.com