Zdravé recepty: Raw cheesecake

Nedajte sa odradiť fotkami, tie mi trochu nevyšli, ale chuť koláča je skvelá. Pokiaľ ste skúsili recept na naše cheesecake parfait alebo len na cheesecake plnku z raňajkového parfait, môžete už tušiť, že aj tento recept bude úžasný! Vyskúšajte, neoľutujete a keď tak, spravte pár pekných fotiek a pokojne nám ich pošlite, budeme len radi! :) Recept je jednoduchý a celkom rýchly a chuť plnky mi neskutočne pripomína sladkú tvarohovú plnku.

Budeme potrebovať: 

 

Korpus

  • 1 H orechy (vlašské, mandle..)
  • ½ H datle
  • ¼ ČL soľ
  • 1 ČL škorica mletá

 

Plnka

  • 2 H kešu
  • 2 ČL kokosový olej
  • 2 PL sladidlo (javorový sirup / med / alebo iné sladidlo podľa vašej chuti)
  • ¼ ČL soľ
  • 100 ml mlieko* + podľa potreby
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1 ks vanilkový struk

 

Na vrch

  • čučoriedky alebo iné ovocie podľa vašej chuti

 

* najlepšie bude domáce mandľové mlieko, pokiaľ chcete mať cheesecake skutočne raw

 

Odporúčame vyskúšať aj: Kysnutý koláč s posýpkou

raw-cheesecake

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy: 

 

1. Večer pred prípravou si namočíme do vody orechy (mandle alebo vlašské, výber je na vás), kešu a datle. Na druhý deň ráno všetko zlejeme. Do mixéru vložím namočené a zliate orechy spolu s datľami, pridáme štipku soli, mletú škoricu a vymixujeme do hladkej hmoty.
 

2. Zmes preložíme do formy na pečenie, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie a uhladíme povrch orechovo-datľovej zmesi.
 

3. Ďalej si vymixujeme zmes, ktorá sa bude vrstviť na „korpus“. V mixéri spolu zmixujeme kešu s kokosovým olejom, sladidlom, pridáme štipku soli, citrónovú šťavu a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. K surovinám pridáme mlieko, môžete postupne, nie naraz všetko. Dolievajte podľa potreby, aby bola vymixovaná zmes hladká a nie riedka! Dajte na to pozor. Nemusíte minúť celé mlieko, môžete pridať viac, ja pridávam väčšinou od oka, tých 100 ml je len orientačných.
 

4. Hladkú kešu zmes navrstvite na „korpus“, zarovnajte povrch zmesi a cheesecake je skoro hotový.
 

5. Cheesecake odložte do chladničky alebo mrazáka, aby stuhol a pri podávaní ozdobte čerstvými čučoriedkami, prípadne iným bobuľovým ovocím, je to na vás, hlavne aby vám chutilo!

 

* pokiaľ chcete mať cheesecake v troch farebných vrstvách, rozdeľte si plnku z kešu orechov na dve časti. Do jednej pridajte čučoriedky a krátko premixujte, druhú časť plnky nechajte čistú.

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

 

Odporúčame vyskúšať aj: Čučoriedkový koláč z kyslého „mlieka“ s orechovou posýpkou

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Erika Špacírová

Erika Špacírová

25.06.2015 23:07

ooo žeby bol práve tento mojím prvým raw koláčikom? :)

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 15:08

ešte som neskúšala

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.