Halušky naše každodenné! Azda sa medzi nami nenájde nik, kto by nemiloval toto slovenské jedlo, ktoré má toľko rôznych spôsobov prípravy. Niekto ich robieva s tvarohom, niekto so syrom, kapustou, ale aj s ovčou bryndzou. K tomu trošku slaninky a pažítky.... Ach, až sa nám zbiehajú slinky už len pri pomyselní na túto úžasnú chuť. Mnohí, teda hlavne tí, ktorí si dávajú pozor na to, čo vložia do úst, si asi práve hovoria, že halušky nepatria k tým najzdravším jedlám. Ale pozor, ak si ich viete správne pripraviť, tak môžu byť zdravšie a rovnako chutné.
V tomto prípade namiesto klasických halušiek zo zemiakov a múky si, spolu s portálom cvicte.sk, môžete pripraviť halušky z karfiolu. Áno, čítate správne. Karfiolové halušky majú tiež niečo do seba a oproti tím klasickým – z múky, majú navrch. Tak sa nebojte a smelo ich vyskúšajte aj vy!
Vyskúšaj tiež: Recept na pečené zemiaky v rúre, ktoré nebudú utopené v oleji!
Na halušky budete potrebovať (4 porcie):
- 1 karfiol
- 250 g ovčej bryndze
- 50 ml 33 % smotany na šľahanie
- 200 g slaniny
- hrsť nasekanej pažítky
Príprava týchto zdravších halušiek je úplne jednoduchá. Ako prvé si teda rozdelíme karfiol na menšie hlavičky. Takto pripravený karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkká.
V miske si zmiešame bryndzu so smotanou. Až bude uvarený karfiol, tak pridáme aj ten a všetko spolu premiešame. Takto pripravené halušky posypeme opraženou slaninkou a nakrájanou čerstvou pažítkou.
Kalorické hodnoty: 1958 kJ / 466 kcal, 36 g tukov, 4 g bielkovín, 7 g sacharidov
Viac chutných receptov tiež nájdete v kuchárke – ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2. A navyše teraz s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!