RECEPT: Jednoduché a rýchle broskyňové taštičky z lístkového cesta

broskyňové taštičky z lístkového cest

Sezóna šťavnatých broskýň je v plnom prúde. Kto by ich nemiloval? Sú predsa sladké a plné vitamínov. Známe sú mnohé účinky broskýň. Vedeli ste napríklad, že majú protistresové vlastnosti alebo že podporujú udržiavanie dobrej hladiny cukru v krvi? Ak si ich nemôžete nazbierať vo vlastnej záhradke, môžete sa vybrať napríklad na samozber broskýň a priniesť si tak domov poriadne množstvo chutných plodov na zaváranie, vypekanie aj jedenie.

Lístkové cesto na broskyňové taštičky budete milovať!

A keď už budete mať doma lahodné broskyne a nebudete vedieť, čo s nimi ďalej, vyskúšať môžete i tieto chutné broskyňové taštičky z lístkového cesta, ktoré sú nenáročné na prípravu a hotové za pár chvíľ. Sú ideálnym pohostením pre návštevu, no dokonale sa hodia i k nedeľňajšej poobednej kávičke. Už ste na ne dostali chuť? Tak hor sa do pečenia, veď sú na stole raz-dva!

Odporúčame: Najlepšie cuketové recepty: Jednoduchá rýchla príprava a nebíčko v ústach

broskyňové taštičky
Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Bleskovo rýchly recept – ingrediencie:

  • lístkové cesto
  • 2 – 3 broskyne
  • 2 – 3 lyžice kryštálového cukru
  • práškový cukor
  • vajíčko na potretie
  • chia semienka

Pozri aj: Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!

broskyňové recepty
Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Rýchle koláčiky – postup prípravy:

  • Rozmrazené lístkové cesto si natenko rozvaľkáme, poprášime práškovým cukrom a nakrájame na kocky s veľkosťou približne 12 x 12 centimetrov. Okraje každého kúska cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  • Následne si pripravíme broskyňovú plnku. Ovocie nakrájame na drobné kúsky a tie do zmäknutia podusíme na panvici s kryštálovým cukrom a trochou vody.
  • Do prostriedku každého kúska lístkového cesta dáme 1 až 2 lyžice ochladnutej broskyňovej plnky. Potom k sebe preložíme dva opačné konce cesta, aby nám vznikla taštička v tvare trojuholníka a jej okraje popritláčame vidličkou.
  • Taštičky natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme chia semienkami. Na posyp však môžete použiť čokoľvek, čo nájdete doma (mak, ľanové semená a pod.), prípadne tento krok i vynechajte.
  • Taštičky presunieme na papierom vystlaný plech a pečieme pri teplote 180 °C dozlatista, čo je okolo 15 minút. Po miernom vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

11

1/11
Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Aktualizované na 09.07.2024

Aktualizovaný článok: 09.07.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

18.08.2019 06:23

Jednoduché, rýchle, ...skrátka mňam!

Vaše meno:

Ivana Fajdelová

Ivana Fajdelová

18.08.2019 17:02

To musí byť dobrotka :)

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

18.08.2019 20:43

výborný recept a v pravý čas dozrievania broskýň.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

21.08.2019 19:53

rýchlosť sa cení, hlavne v lete

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.