RECEPT: Karfiolovo-mrkvové fašírky pripravené na zdravý spôsob

Karfiol je považovaný za superzeleninu, ktorá by mala mať miesto v našom jedálničku. Obzvlášť v tejto dobe, kedy je dostupný vo väčšine obchodov. Na karfiole je skvelé to, že ho môžete pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Skvelý je zapekaný karfiol, čistý karfiol uvarený v osolenej vode, vyprážaný karfiol, no určite lahôdkou je aj v prípade, že ho pridáte do zeleninovej polievky.

Karfiol má dokonca množstvo zdravotných benefitov a má čo ponúknuť aj nášmu organizmu. Podľa štúdií je karfiol bohatý na množstvo živín – obsahuje vlákninu, betakarotén, vitamín B i E, vitamín C, draslík, železo, fosfor, horčík, vápnik, zinok, mangán atď. Nechajte sa teda zlákať aj karfiolovo-mrkvovými fašírkami od portálu cvicte.sk.

Odporúčame: RECEPT: Cottage palacinky bez múky, z ktorých sa nepriberá

karfiolové fašírky s mrkvou

Zdroj: cvicte.sk

Na fašírky si pripravte (4 porcie):

  • menší karfiol
  • zväzok mrkvy
  • 3 vajcia
  • korenie a soľ
  • 100 g šunky
  • 100 g nastrúhanej mozzarelly
  • 100 g rozmixovaných ovsených vločiek
  • 2 lyžice olivového oleja

Karfiol si nakrájame na drobné kúsky a dáme variť. Mrkvu si očistíme a rovnako ju dáme uvariť – nemusíte ju nakrájať. Až bude karfiol uvarený, tak ho scedíme a necháme odkvapkať. Uvarenú mrkvu rovnako scedíme a nastrúhame ju.

Karfiol zmiešajte s mrkvou (ak by ste mali príliš veľké kúsky karfiolu, tak ich popučte) a pridajte aj zvyšné ingrediencie. Všetko poriadne premiešajte a postupne formujte fašírky. Tie poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú fašírku pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť cca na 30 minút. Pečieme pri teplote 200 °C.   

Výživové hodnoty (1 porcia): 392 kcal, 17 g tukov, 22 g bielkovín, 36 g sacharidov, GL priemer 2

Viac chutných a hlavne zdravých receptov nájdete v kuchárke – NABITÁ KUCHÁRKA. Teraz navyše s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

15.05.2020 07:04

Môžem iba odporučiť.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

19.05.2020 22:29

Další skvelý recept.

Vaše meno:

Alica Marekova

Alica Marekova

30.07.2020 18:54

fajn spôsob ako využiť karfiol

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.