Pri tvorbe tohto zákusku som sa zamerala na vytvorenie niečoho zdravšieho a hlavne som myslela aj na alergikov a ľudí s intoleranciami. Klasický keksový spodok som nahradila niečím zdravším bez lepku a laktózy.
Je pravda, že tento zákusok je luxusný a nebudem ho pripravovať bežne, ale sú príležitosti, keď potrebujeme luxusný dezert a toto je skvelý tip.
Pri tomto zákusku som spojila dva recepty a výsledkom je nádherná kombinácia chutí a živín. Samozrejme bezlepkový a bezlaktózový základ môžete použiť aj s iným krémom.
Odporúčame tiež: 5 dôvodov prečo na čierny čaj nezanevrieť
Na korpus budete potrebovať:
- 300 g maslovej fazule z konzervy – scedenú
- 2 vajcia (alebo 10 prepeličích)
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 polievkovú lyžicu kakaa
- 1 polievkovú lyžicu mletých orechov
- štipku soli
Scedenú fazuľu a vajíčka rozmixujte do hladka. Pridajte ostatné suroviny a dobre premixujte. Do formy vyloženej papierom na pečenie vylejte zmes a pečte na 180°C približne 20-25 minút. Každá rúra pečie inak .
Odporúčame tiež: Inšpirujte sa 3 chutnými raňajkami z ovsených vločiek
Na krém budete potrebovať:
- 400 g zrelého avokáda
- 200 ml šťavy z limetky
- 1 polievkovú lyžicu nastrúhanej kôry z limetky
- 190 g medu
- 175 ml kokosového tuku (tekutého)
Všetky suroviny vložte do mixéra a mixujte do jemného krému.Krém nalejte na vychladený korpus, upravte ho do hladka, formu prikryte tanierikom a nechajte vychladnúť minimálne 8 hodín, najlepšie cez noc.
Odporúčame tiež: Recept na škoricové a kakaové slimáky ako od babky