Dnes je deň kedy si s nami poriadne zamškrtíte :) Aj keď väčšina z nás sa po sviatkoch stále drží diety, treba občas aj zhrešiť. Poprípade sa odmeniť za pozitívne výsledky. Ak to urobíte raz za týždeň nič sa nedeje. A ešte lepšie, keď je to do obeda a vy tie kalórie vlastne počas dňa spálite.
Pre milovníčky kokosu sme si preto dnes pripravili recent na domáce Bounty tyčinky
Suroviny na prípravu na prípravu:
- ¾ H kešu
- 5-7 PL (vrchovatých) kokos strúhaný sušený
- 5 PL mlieko rastlinné (napr. mandľové)
- 1 ½ PL sladilo (napr. javorový sirup)
- 1 ½ ČL kokosový olej
- 1 ks vanilkový struk
- štipka soli
Na čokoládu potrebujeme:
- čokoláda na varenie
- kokosový olej
Množtvo: 12 ks
Doba prípravy: 30 minút + chladenie cez noc
Odporúčame vyskúšať tiež: Chia parfait (à la apple pie)
Postup prípravy:
1. Kešu si zalejeme vodou a necháme namáčať cez noc do druhého dňa. Na druhý deň vodu zlejte a kešu trochu premyjeme novou vodou.
2. Do mixéra vložíme kešu, pridáme sladidlo, kokosový olej, vyškrabané vnútro z vanilkového struku, štipku soli a mlieko. Všetky suroviny zmixujeme na hladkú hmotu.
3. Hmotu z mixéra preložíme do misky a po lyžiciach postupne pridávame kokos, ktorý premiešavame s kešu hmotou. Kokos pridávajte, kým vám nevznikne tuhšia hmota.
4. Z hmoty odoberáme a v rukách formujeme menšie tyčinky. Mne vyšlo 12 kusov.
Odporúčame vyskúšať tiež:
5. Tyčinky dajte zachladiť do chladničky aspoň na 2-3 hodiny.
6. Stuhnuté tyčinky nakoniec už len obaľujeme v čokoláde, ktorú sme si pripravili tak, že nad parou sme si rozpustili čokoládu na varenie s kokosovým olejom. Tyčinky už len dáme do chladu, aby čokoláda stuhla.
Odporúčame vyskúšať tiež: Recept na chutný domáci burger
*Kokosového oleja nepridávajte veľa, lebo hotové a obalené tyčinky sa vám budú pri izbovej teplote veľmi topiť. Na 100 g čokolády na varenie použite cca 1 ČL kokosového oleja.
Odporúčame vyskúšať: Recept: Zimná perníková granola
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk