Recept na Homemade bounty tyčinky

Dnes je deň kedy si s nami poriadne zamškrtíte :) Aj keď väčšina z nás sa po sviatkoch stále drží diety, treba občas aj zhrešiť. Poprípade sa odmeniť za pozitívne výsledky. Ak to urobíte raz za týždeň nič sa nedeje. A ešte lepšie, keď je to do obeda a vy tie kalórie vlastne počas dňa spálite.

 

Pre milovníčky kokosu sme si preto dnes pripravili recent na domáce Bounty tyčinky smiley

 

 

Suroviny na prípravu na prípravu:

 

  • ¾ H kešu
  • 5-7 PL (vrchovatých) kokos strúhaný sušený
  • 5 PL mlieko rastlinné (napr. mandľové)
  • 1 ½ PL sladilo (napr. javorový sirup)
  • 1 ½ ČL kokosový olej
  • 1 ks vanilkový struk
  • štipka soli

 

Na čokoládu potrebujeme:

  • čokoláda na varenie
  • kokosový olej


Množtvo: 12 ks
Doba prípravy: 30 minút + chladenie cez noc

 

 

Odporúčame vyskúšať tiež:  Chia parfait (à la apple pie)

recept na domáce bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy: 

 

1. Kešu si zalejeme vodou a necháme namáčať cez noc do druhého dňa. Na druhý deň vodu zlejte a kešu trochu premyjeme novou vodou.


2. Do mixéra vložíme kešu, pridáme sladidlo, kokosový olej, vyškrabané vnútro z vanilkového struku, štipku soli a mlieko. Všetky suroviny zmixujeme na hladkú hmotu.


3. Hmotu z mixéra preložíme do misky a po lyžiciach postupne pridávame kokos, ktorý premiešavame s kešu hmotou. Kokos pridávajte, kým vám nevznikne tuhšia hmota.


4. Z hmoty odoberáme a v rukách formujeme menšie tyčinky. Mne vyšlo 12 kusov.

 

 

Odporúčame vyskúšať tiež:  

Zdravý recept: Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

5. Tyčinky dajte zachladiť do chladničky aspoň na 2-3 hodiny.


6. Stuhnuté tyčinky nakoniec už len obaľujeme v čokoláde, ktorú sme si pripravili tak, že nad parou sme si rozpustili čokoládu na varenie s kokosovým olejom. Tyčinky už len dáme do chladu, aby čokoláda stuhla.

 

Odporúčame vyskúšať tiež:  Recept na chutný domáci burger

homemade bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

*Kokosového oleja nepridávajte veľa, lebo hotové a obalené tyčinky sa vám budú pri izbovej teplote veľmi topiť. Na 100 g čokolády na varenie použite cca 1 ČL kokosového oleja.

bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

dezert bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

Odporúčame vyskúšať: Recept: Zimná perníková granola

 

Prajeme dobrú chuť laugh

 

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

kokosové tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Alena Cabakova

Alena Cabakova

28.01.2015 10:29

Kokos milujem takže určite vyskúšam :)

Vaše meno:

Elena Kučová

Elena Kučová

03.02.2015 23:01

Vyzeraju skvele, skusim ich pripravit

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

25.02.2015 06:17

všetko kokosové mám rada je to jednoduché určite vyskúšam

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

07.07.2015 22:32

verím, že sú lepšie ako kupované

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.