Nie vždy musia byť hot dogy len veľké pochúťky. Keďže vy ste hlavnou kuchárkou vo vašej kuchyni, kľudne si vyrobte niekoľko chutných malých pochúťok.
Mini hot dogy môžu byť ideálnou desiatou pre vaše ratolesti. Sú praktické a dodajú vašim ratolestiam dostatok energie na záverečné testy s škole, či samotné pasovanie sa s horúčavami.
Potrebujeme
- Debrecínske klobásky Mecom
- 1 000 g hovädzieho krku
- steakové korenie
- 1 biela cibuľa
- 500 ml nesolený zeleninový vývar
- 500 ml vašej obľúbenej barbeque omáčky
- chilli pasta
- olej
- kyslá smotana
- koriander
- 10 ks hot dogové žemle
Odporúčame prečítať: Vynikajúci Alpský Hot Dog
Postup
Do mäsa vmasírujeme steakové korenie. V panvici rozpálime olej a mäso z každej strany krátko opražíme, aby sme ho uzavreli. Mäso vyberieme na bok. V rovnakej panvici na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.
Do pekáča alebo do hrnca, ktorý je vhodný na pečenie v rúre, vložíme mäso a cibuľku. Podlejeme vývarom a barbeque omáčkou. Všetko v hrnci premiešame a pečieme asi 3 hodiny pri 150 °C. Po 3 hodinách pekáč vyberieme a mäso otočíme, aby bola v omáčke namočená aj druhá polovica. Pečieme ďalšie 2-3 hodiny.
Po upečeni mäso vyberieme a vidličkou ho ešte horúce potrháme. V prípade, ak sú časti mäsa dlhé, nožom ich môžeme pokrájať.
Omáčku, ktorá nám zostala v pekáči vychladíme a zrazenú masť odoberieme. Omáčku opäť zohrejeme a podľa chuti dosolíme, prípadne pridáme čili alebo čili pastu. Omáčku a trhané hovädzie zmiešame dokopy.
Debrecínske klobásky uvaríme alebo ugrilujeme.
Do žemle vložíme trochu trhaného mäsa, debrecínsku klobásku a opäť trochu trhaného mäsa. Polejeme rozmiešanou kyslou smotanou a posypeme koriandrom.
Odporúčame prečítať: Vynikajúci Alpský Hot Dog