Recept na tvarohový koláč s hroznom

Hrozno som používala pri príprave múčnikov, ale len v spojení so želatínou či pudingom. Bobuľky som v ceste doteraz nepiekla. Keď som na pulte s hroznom videla tmavé bobule, spomenula som si na tú lahodnú chuť a už ma nič nezastavilo. Našla som si pár receptov na nemeckých blogoch a pridala som k nim moje skúsenosti a spomienky a je tu jesenný koláč.

 

Pripravila som ho z tvarohového  špaldového cesta a jemného tvarohového krému. Koláč si môžete pripraviť aj z jemného kysnutého cesta. Posýpku z múky a masla často nepoužívam, nahrádzam ju makom alebo sekanými orechmi, ale dnes som si pripravila chutnú škoricovú posýpku – rozvoňala celý dom. Koláč po upečení nechajte úplne vychladnúť a až potom krájajte.

 

Odporúčame tiež: Akú energiu nám dodáva naše oblečenie?

 

 

 Na tvarohové cesto budete potrebovať:

 

  • 220 g špaldovej hladkej múky
  • 70 g trstinového (alebo kokosového) cukru
  • 80 g jemného tvarohu
  • vanilkový extrakt
  • 1 vajce
  • 40 g neutrálneho oleja
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • štipku soli

 

 

 Postup: 

 

Všetky suroviny rýchlo zmiešajte a odložte do chladu, kým pripravíte náplň.

 

Odporúčame tiež: Šesť dôvodov, prečo začať s cvičením jogy

 

 

Recept na Tvarohový koláč s hroznom

Zdroj: Shutterstock®

Na náplň budete potrebovať:

  • 250 g jemného tvarohu (použila som balený vo fólii)
  • 70 g trstinového (alebo kokosového) cukru
  • vanilkový extrakt
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 2 čajové lyžičky Maizeny (kukuričný škrob)
  • 2 vajcia
  • cca 400-500 g tmavého hrozna

 

Odporúčame tiež: Recept na škoricové a kakaové slimáky ako od babky

 

Recept na Tvarohový koláč s hroznom

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:


Tvaroh, vanilkový extrakt, cukor a vajcia vymiešajte, pridajte šľahačkovú smotanu (tekutú). V mlieku rozmiešajte dve lyžičky maizeny a pridajte do zmesi. Do pripravenej tvarohovej zmesi jemne vmiešajte bobule hrozna. Zo špaldovej múky, masla, cukru a mletej škorice si pripravte posýpku. Cesto roztlačte do okrúhlej formy (treba ju predtým vymazať a vysypať múkou) a vytvorte 2-3 cm vysoké okraje. Na cesto rozotrite tvarohovú plnku, urovnajte a posypte pripravenou škoricovou posýpkou. Pečte pri teplote 175°C približne 45 – 50 minút.

 

 

Odporúčame tiež: Ešte lepšie účinky pri riešení pigmentových škvŕn prírodnou cestou

 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

20.09.2016 21:41

všetko k príprave mám, zajtra idem na to

Vaše meno:

Zuzana Beranková

Zuzana Beranková

22.09.2016 07:00

vyzerá a určite chutí úžasne, vyskúšam, ďakujem za tip :-)

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 14:21

Vyzerá naozaj neodolateľne :)

Vaše meno:

ľubka Olexyová

ľubka Olexyová

25.12.2016 10:29

na letné popoludnie výborná maškrta

Vaše meno:

Ján

Ján

27.12.2016 00:04

zaujímava kombinácia

Vaše meno:

Ján

Ján

27.12.2016 00:07

tvaroh je výborný

Vaše meno:

Ján

Ján

27.12.2016 00:08

vyskúšame

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.