Vajcia môžeme považovať za najstaršiu potravinu živočíšneho pôvodu. Preto by sme raňajkovú klasiku, ako sú benediktínske vajíčka mali určite poznať. Holandská omáčka, opečená slaninka a domáce vajíčka dokážu spraviť z celkom obyčajného jedla pravú delikatesu. Vyskúšajte si toto chutné jedlo pripraviť už zajtra na raňajky!
Ingrediencie:
- 1 balenie Bacon Mecom
- 2 plátky chleba
- 2 vajcia
- čierne korenie
- mladá cibuľka
- 125 g masla
- 10 ml vinného octu
- 10 ml vody
- 1 žĺtok
- soľ
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Najskôr urobíme Holandskú omáčku. Čierne korenie zalejeme octom, vodou a necháme prevrieť. Do misky vložíme žĺtok a prevarenú vodu s octom a korením. Nad horúcou vodou v hrnci vyšľaháme v miske všetky ingrediencie pokiaľ omáčka nezhustne. Potom pridávame postupne maslo.
Chlieb opečieme do zlatista a poukladáme na neho opečené kúsky slaniny. Položíme na neho „stratené vajíčka“, polejeme holandskou omáčkou, dochutíme soľou, korením a na záver dozdobíme mladou cibuľkou.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová