Recept: Vajcia Benedikt s opekanou slaninou

 

Vajcia môžeme považovať za najstaršiu potravinu živočíšneho pôvodu. Preto by sme raňajkovú klasiku, ako sú benediktínske vajíčka mali určite poznať. Holandská omáčka, opečená slaninka a domáce vajíčka dokážu spraviť z celkom obyčajného jedla pravú delikatesu. Vyskúšajte si toto chutné jedlo pripraviť už zajtra na raňajky!

 

 Ingrediencie:

 

  • 1 balenie Bacon Mecom
  • 2 plátky chleba
  • 2 vajcia
  • čierne korenie
  • mladá cibuľka
  • 125 g masla
  • 10 ml vinného octu
  • 10 ml vody
  • 1 žĺtok
  • soľ

 

Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky

 

Recept: Vajcia Benedikt s opekanou slaninou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky

 

Recept: Vajcia Benedikt s opekanou slaninou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Najskôr urobíme Holandskú omáčku. Čierne korenie zalejeme octom, vodou a necháme prevrieť. Do misky vložíme žĺtok a prevarenú vodu s octom a korením. Nad horúcou vodou v hrnci vyšľaháme v miske všetky ingrediencie pokiaľ omáčka nezhustne. Potom pridávame postupne maslo.

 

Chlieb opečieme do zlatista a poukladáme na neho opečené kúsky slaniny. Položíme na neho „stratené vajíčka“, polejeme holandskou omáčkou, dochutíme soľou, korením a na záver dozdobíme mladou cibuľkou. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka

 

Recept: Vajcia Benedikt s opekanou slaninou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou

 

Recept: Vajcia Benedikt s opekanou slaninou

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Monika Filípková

Monika Filípková

12.03.2017 08:40

Tak toto bude ďaľšia mňamka! Ľahký receptík na raňajky, vyskúšame. Deti majú vajíčka radi, tak verím, že aj touto vajíčkovou variáciou sa im zavďačím.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

12.03.2017 13:32

už sa teším na zajtrajšie raňajky!

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

12.03.2017 20:00

Priznam sa este som toto neskusala.

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

13.03.2017 07:36

vajíčka do stratena poznám..... bežne ich robievam aj do niektorých polievok... hm, a azo slaninkou by boli tiež určite skvelé

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

13.03.2017 08:02

výborné sú aj do "bielych" omáčok

Vaše meno:

Majka F.

Majka F.

13.03.2017 08:07

tento recept poznám a vyzerá veľmi lákavo, asi je najvyšší čas ho vyskúšať... :-)

Vaše meno:

Daniela Revayová

Daniela Revayová

14.03.2017 17:49

Vyzera to super, asi takymito ranajkami prekvapim manzela :-)

Vaše meno:

rudolf pothe

rudolf pothe

08.04.2017 18:37

velmi chutna!!

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.