I dnes vám v tomto predvianočnom období prinášame ďalší recept na vianočné pečivo, respektíve cukrovinku. Už ste u nás mohli tento rok nájsť tradičný recept na linecké pečivo aj recept na žerbó rezy, ktoré sú jednoducho neodolateľné.
A čo to bude dnes? Tentokrát bude hrať hlavnú úlohu v chutnej maškrte kokos. Ten v obchodoch nájdeme v rozličných variantoch. Predávajú sa celé kokosové plody, respektíve semená, ktoré sú často nazývané aj ako kokosové orechy.
Dostupná je i kokosová voda a potom strúhaný kokos či kokosová múka, ktoré sa pripravujú z kokosovej dužiny.V dnešnom recepte využijeme práve strúhaný kokos, ktorý je dominantnou ingredienciou v mnohých zákuskoch, koláčoch a cukrovinkách.
A rovnako z neho môžete pripraviť úžasné kokosové pusinky obliate čokoládou, ktoré dozaista prispejú k pohode počas vianočných sviatkov. Verte, že zo stola zmiznú ako prvé a zamilujú si ich nielen fanúšikovia kokosovej chuti a arómy. Tak hor sa do pečenia! Ako pripraviť fantastické kokosové pusinky len z pár ingrediencií?
Odporúčame: RECEPT: Bruschetta s olivovou nátierkou, šunkou a olivami
Ingrediencie na najlepšie kokosové snehové pusinky:
- 4 bielky
- 300 g práškového cukru
- 250 g strúhaného kokosu
- štipku soli
- čokoládu na varenie
Vyskúšaj aj: 7 receptov na CRINKLES – popraskané sušienky v pomarančovej, kokosovej, pistáciovej či inej verzii
Jednoduché kokosové pusinky – postup receptu:
- Ako prvé si nad parou vyšľaháme v hrnci bielka s práškovým cukrom. Zvyčajne to trvá do 8 až 10 minút.
- Následne necháme masu mierne ochladnúť a zľahka do nej vmiešame štipku soli a požadované množstvo strúhaného kokosu. Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame, kým sa dostatočne nespoja.
- Potom na plechu s papierom na pečenie tvoríme, respektíve tvarujeme pomocou lyžice samotné pusinky – robíme malé kôpky. Ich veľkosť si upravte podľa vlastných preferencií. Upiecť môžete maličké pusinky na jedno či dve zahryznutia, prípade môžete pripraviť chutné veľké kokosové kolieska.
- Naplníme celý plech a kokosové pusinky dáme sušiť do rúry pri teplote 150 °C asi na 10 až 15 minút.
- Keď cukrovinky chytia jemne ružovkastý nádych, okamžite ich z rúry vyberieme. Pri dlhom pečení by mohli stvrdnúť.
- Nakoniec môžeme chutné kokosové pusinky dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Skúste ich sčasti namočiť do rozpustenej horkej čokolády, prípadne posypať cukrárskymi perličkami, guličkami či vločkami. My sme ich len zľahka obliali čokoládou.
- Hotové fantastické snehové pusinky uskladníme v chlade. Z uvedeného množstva vyjde okolo 35 kúskov, záleží na ich veľkosti.
Želáme úspešné pečenie a pokojné prípravy na Vianoce!
Chcete vyskúšať iný vianočný recept?
Recept na domáce snehové pusinky
Recept na vianočné koláčiky z lístkového cesta
Článok aktualizovaný 16.12.2023