Jednoduchý recept na kokosové pusinky: Počas Vianoc im nik neodolá!

I dnes vám v tomto predvianočnom období prinášame ďalší recept na vianočné pečivo, respektíve cukrovinku. Už ste u nás mohli tento rok nájsť tradičný recept na linecké pečivo aj recept na žerbó rezy, ktoré sú jednoducho neodolateľné. 

A čo to bude dnes? Tentokrát bude hrať hlavnú úlohu v chutnej maškrte kokos. Ten v obchodoch nájdeme v rozličných variantoch. Predávajú sa celé kokosové plody, respektíve semená, ktoré sú často nazývané aj ako kokosové orechy.

Dostupná je i kokosová voda a potom strúhaný kokos či kokosová múka, ktoré sa pripravujú z kokosovej dužiny.V dnešnom recepte využijeme práve strúhaný kokos, ktorý je dominantnou ingredienciou v mnohých zákuskoch, koláčoch a cukrovinkách.

A rovnako z neho môžete pripraviť úžasné kokosové pusinky obliate čokoládou, ktoré dozaista prispejú k pohode počas vianočných sviatkov. Verte, že zo stola zmiznú ako prvé a zamilujú si ich nielen fanúšikovia kokosovej chuti a arómy. Tak hor sa do pečenia! Ako pripraviť fantastické kokosové pusinky len z pár ingrediencií?

Odporúčame: RECEPT: Bruschetta s olivovou nátierkou, šunkou a olivami

vianočné pečenie

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ingrediencie na najlepšie kokosové snehové pusinky:

  • 4 bielky
  • 300 g práškového cukru
  • 250 g strúhaného kokosu
  • štipku soli
  • čokoládu na varenie
vianočné pečivo

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Jednoduché kokosové pusinky – postup receptu:

  • Ako prvé si nad parou vyšľaháme v hrnci bielka s práškovým cukrom. Zvyčajne to trvá do 8 až 10 minút.
  • Následne necháme masu mierne ochladnúť a zľahka do nej vmiešame štipku soli a požadované množstvo strúhaného kokosu. Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame, kým sa dostatočne nespoja.
  • Potom na plechu s papierom na pečenie tvoríme, respektíve tvarujeme pomocou lyžice samotné pusinky – robíme malé kôpky. Ich veľkosť si upravte podľa vlastných preferencií. Upiecť môžete maličké pusinky na jedno či dve zahryznutia, prípade môžete pripraviť chutné veľké kokosové kolieska.
  • Naplníme celý plech a kokosové pusinky dáme sušiť do rúry pri teplote 150 °C asi na 10 až 15 minút. 
  • Keď cukrovinky chytia jemne ružovkastý nádych, okamžite ich z rúry vyberieme. Pri dlhom pečení by mohli stvrdnúť.
  • Nakoniec môžeme chutné kokosové pusinky dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Skúste ich sčasti namočiť do rozpustenej horkej čokolády, prípadne posypať cukrárskymi perličkami, guličkami či vločkami. My sme ich len zľahka obliali čokoládou.
  • Hotové fantastické snehové pusinky uskladníme v chlade. Z uvedeného množstva vyjde okolo 35 kúskov, záleží na ich veľkosti.

Želáme úspešné pečenie a pokojné prípravy na Vianoce!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

17 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

13.12.2019 07:57

Jednoduchý recept, rada pripravujem.

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

13.12.2019 09:13

keďže každé Vianoce robím domáci vaječný likér a vždy mi ostatnú bielka, ideálny recept na ich využitie

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

13.12.2019 11:04

Vypadajú na zjedenie...

Vaše meno:

Matej Varga

Matej Varga

13.12.2019 13:22

Vyzerá vynikajúco! Ďakujem, vyskúšame :-)

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

13.12.2019 16:44

jednoduché, vyskúšam :)

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

13.12.2019 23:43

Je to výborné,hlavne,ked zostanú bielka z receptu,kam idú len žltky.

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

14.12.2019 12:04

mňam kokosové pusinky máme radi ako všetko kokosové

Vaše meno:

Andrea Justusová

Andrea Justusová

18.12.2019 13:17

Vyskúšam aj tento recept, už roky používam jeden recept, ale chcelo by to zmenu

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

26.12.2019 22:42

Robievam každé vianoce mňam

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

30.12.2019 12:44

Bielka mi vždy ostanú po príprave vaječného likéru a toto je ideálny a jednoduchý recept na ich chutné využite

Vaše meno:

Anna Tlachova

Anna Tlachova

07.02.2020 13:15

Kokos je u nás obľúbený

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

02.12.2022 21:03

Robievam ich každé Vianoce

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

02.12.2022 21:03

Robievam ich každé Vianoce

Vaše meno:

Jana Pelegriniová

Jana Pelegriniová

17.12.2023 11:25

Uvedený recept je zaujímavý, aj z toho hľadiska že ho môžu celiatici a je bez laktózy.

Vaše meno:

Anežka Murínová

Anežka Murínová

18.12.2023 21:32

Mam rada jednoduche recepty, stale mam pocit,ze v kuchyni som zaciatocnik :/

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

19.12.2023 22:34

Poliate čokoládou sú super.

Vaše meno:

Andrea Szabová

Andrea Szabová

20.12.2023 09:00

mňam tak tento recept mám odskúšaný a za mňa super

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.