Recept na plnené medovníky: Až ich ochutnáš, iné už robiť nebudeš!

Skvelé medovníčky, ktoré sú mäkké hneď, ako ich vytiahnete z rúry. :-) A tak si na nich môžete pochutnávať okamžite. :-)

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 200 g medu
  • 160 g práškového cukru
  • 90 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku perníkového korenia (drvené klinčeky, badián, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu)

Na plnku:

  • 2 vajcia
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžičku maizeny
  • postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru

  • 1 vajce na potretie

  •  lúpané mandle na ozdobu

Vyskúšaj: Recept na odľahčený vianočný šalát: Pochutnáš si?

najlepšie plnené medovníčky

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

  1. Na sporáku zohrejeme med asi na 40 stupňov a dobre zmiešame s cukrom a korením. Do vychladnutého vmiešame maslo, vajcia, múku a sódu bikarbónu. Spracujeme na cesto a odložíme do druhého dňa.
  2. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 milimetre. Povykrajujeme kolieska.
  3. Pripravíme si plnku. Vyšľaháme vajcia s cukrom, vmiešame orechy, maizenu, citrónovú a pomarančovú kôru.
  4. Po dve kolieska zliepame plnkou.
  5. Naplnené perníčky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľou.
  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

15.12.2018 07:57

Super, ďakujem za výbornú inšpiráciu a najmä recept!

Vaše meno:

Vlasta Mäsiarová

Vlasta Mäsiarová

15.12.2018 13:17

Super recept, určite vyskúšam

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

15.12.2018 21:23

Vyzerajú veľmi dobre...v pondelok idem na ne a vyskúšam ich.Už som podobné piekla,tie boli plnené plnkou z vlašských orechov a bol to recept Kamily Magálovej,aj tie boli dobré.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

15.12.2018 21:31

Teraz,ked si zapisujem recept,tak vidím,že aj tieto sú plnené vlašskými orechami :-)

Barbora Kubelková

Barbora Kubelková

16.12.2018 08:29

Milujem aj perníky aj orechové plnky (vlastne všetko z orechov), ale ešte nikdy ma nenapadlo spojiť to dohromady. Ďakujem za nápad :)

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

18.12.2018 17:43

aj lekvárová plnka by sa tam hodila

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

21.12.2018 07:09

receptov na medovníčky nikdy nie je dosť

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

13.02.2019 20:12

Hneď by som si dal ku káve

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.