Skvelé medovníčky, ktoré sú mäkké hneď, ako ich vytiahnete z rúry. :-) A tak si na nich môžete pochutnávať okamžite. :-)
Potrebujeme:
- 500 g hladkej múky
- 200 g medu
- 160 g práškového cukru
- 90 g masla
- 2 vajcia
- 1 lyžičku sódy bikarbóny
- 1 lyžičku perníkového korenia (drvené klinčeky, badián, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu)
Na plnku:
- 2 vajcia
- 150 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžičku maizeny
-
postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru
-
1 vajce na potretie
-
lúpané mandle na ozdobu
Postup:
- Na sporáku zohrejeme med asi na 40 stupňov a dobre zmiešame s cukrom a korením. Do vychladnutého vmiešame maslo, vajcia, múku a sódu bikarbónu. Spracujeme na cesto a odložíme do druhého dňa.
- Na druhý deň cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 milimetre. Povykrajujeme kolieska.
- Pripravíme si plnku. Vyšľaháme vajcia s cukrom, vmiešame orechy, maizenu, citrónovú a pomarančovú kôru.
- Po dve kolieska zliepame plnkou.
- Naplnené perníčky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.