Ovocné chlebíky otriasli svetom chlebov už pár rokov dozadu. Sú chutné, svieže a navyše sladké. Úplne dokonalé na víkendové raňajky s vašou rodinou. Recept na ovocný chlebík 3-krát inak nájdete v galérii o niečo nižšie. Potom, ako ich dôkladne preštudujete, nám nezabudnite v ankete pod článkom povedať, ktorý je vášho srdca šampión!
Ovocný chlebík 3-krát inak
Aj vo vašej domácnosti naberú raňajky úplne iný rozmer, keď si na ne ráno upečiete čerstvý a sladký ovocný chlebík? Podávajte ho s vaším obľúbeným teplým nápojom. A to, čo zostane, určite zužitkujete pri poobednej kávičke ako dezert.
Pozri aj: Ako upiecť tekvicu 3x inak, aby z nej bola jesenná delikatesa?
Galéria:
Banánový chlebík s čučoriedkami
Banánový chlebík je vo svete ovocných chlebíkov absolútna stálica. Tento s čučoriedkami podľa Pizzazerie je ale úplná lahôdka.
Ingrediencie
- 125 g masla izbovej teploty
- 250 g cukru
- 2 vajcia
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 2 zrelé banány
- 500 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1/2 lyžičky soli
- 250 ml cmaru
- 325 g hladkej múky
- 625 g čučoriedok
Postup prípravy
- Rúru si predohrejeme na 180 stupňov.
- V mise si vymiešame maslo a cukor až do peny. Následne pridáme vajcia po jednom a mixujeme. Pridáme vanilkový extrakt a následne aj popučené zrelé banány.
- V ďalšej mise si zmiešame všetky suché ingrediencie. Pridáme ich k mokrej zmesi a miešame, až kým nevznikne hladké cesto.
- Do zmesi pomaly vmiešame čučoriedky.
- Cesto vylejeme do plechu na chlebík vystlatého papierom na pečenie a pečieme 50 až 60 minút. Keďže sú medzi rúrami veľké rozdiely, stav neustále kontrolujeme špáradlom. Chlebík necháme vychladnúť na mriežke a podávame.