Ham & eggs raňajky, ktoré pozostávajú z vajíčka a šunky, v našich končinách známe ako hemendex. Jedlo, ktoré je pomerne rýchle na prípravu a na rýchle utlmenie hladu.
Pri príprave tohto jedla môžete vsadiť na svoje chuťové poháriky a pridať doň to, čo máte radi. Či už je to slaninka alebo špeciálne korenie, bude to váš vlastný recept.
My sme si dnes pre vás pripravili recept na Tekvicový ham & eggs s pohánkou. Základ je rovnaký – šunka a vajcia, no netradične doplnený o tekvicu a pohánku.
Odporúčame tiež: Inšpirácie na jesenné nápoje, ktoré si zamilujete
Na prípravu budete potrebovať:
-
Šunku Mecom
- Hokaido alebo maslovú tekvica
- Vajcia
- Olej
- Soľ
- Pohánku
Postup prípravy:
Pohánku si namočíme na 12 hodín do studenej vody. Tekvicu si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na rozohriatu panvičku dáme olej, nakrájanú tekvicu a pomaly tekvicu opekáme. Keď je tekvica opečená z oboch strán, pridáme na rezance nakrájanú šunku. Opečieme a pridáme vajíčka a posypeme napučanou pohánkou. Osolíme a necháme na jemnom plameni pomaly piecť. Keď máme vajíčka urobené (žĺtok sa musí triasť), podávame. Môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Odporúčame tiež: Jesenná kuchyňa: Krémová gaštanová polievka
Tento recept sme si pripravovali počas našej školy varenia
na Fit&Balance Weekende v hoteli Residence Hotel&Club Donovaly.