Šampiňóny v tomto jedle možno nahradiť aj hlivou ustricovou.
Zelenú zložku tvoria mladé reďkovkové listy, ktoré sú jedlé.
Namiesto mäsa som upiekol omeletu s opraženými kúskami chleba.
Budeme potrebovať:
- šampiňóny – 250g
- veľká cibuľa – 1ks
- klíčky z mungo fazule
- bazalka čerstvá, 1 hrsť, reďkovková vňať
- vajíčka 3ks
- starší chlieb 2 krajce
- olivový olej
- soľ
- korenie
- vývar zeleninový
Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Šalát z pohánky a tofu
Postup prípravy:
1. Klíčky som prelial vriacou vodou a precedil. Cibuľu a šampiňóny som očistil a pokrájal.
2. Starý chlieb som rozmrvil v rukách, hodil na horúcu panvicu s lyžicou oleja, opiekol do chrumkava. Zatiaľ som si rozbil 3 vajcia, rozmiešal ich so soľou, pokrájal bazalku a pridal k nim. Vajíčka som vylial k chlebu.
3. Omeletu som opiekol z oboch strán a odložil som ju nabok.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Bulgur s baklažánom a lúčnymi bylinkami
4. Na oleji som narýchlo osmažil cibuľu, pridal šampiňóny.
5. Podlial malým množstvom vývaru, podusil 5 minút. Pridal som klíčky, reďkovkovú vňať, dochutil soľou a korením. Klíčky som podusil viac než bolo potrebné, trochu sa rozpadli, preto sú neni na fotke vidieť. Preto po dochutení jedlo iba krátko poduste – 2-3 minúty.
6. A je to hotové. Uvaril som k tomu ryžu.
Odporúčame vyskúšať: Bravčová pečienka na pive s polentou
Zdroj: www.fooddrink.sk