Suroviny na prípravu:
Cesto
• 300 g celozrnná múka
• ½ ČL soľ
• 100 ml vlažná voda
• 125 g alsan studený
Plnka
• 2 ks tofu natural (cca 180 g = 1 balenie)
• 200 ml sójová smotana
• 1 PL olivový olej
• 100 g čerstvý špenát
• 6 ks lístky čerstvej bazalky
• 3 strúčiky cesnak čerstvý
• 3 PL lahôdkové droždie
• čierne mleté korenie štipka
• soľ podľa chuti
• ½ ČL kurkuma
• muškátový oriešok štipka
• 1-2 PL kukuričný škrob
Odporúčame vyskúšať: Maková štrúdľa s čerešňami
Množstvo: 8 - 10 porcii
Dĺžka pečenia: 30 min. na 180 °C
Postup prípravy:
1. Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky, pokým si pripravíme plnku. V prípade potreby, ak sa vám cesto bude zdať lepkavé, dosypte múku a mieste ďalej.
2. Tofu, sójovú smotanu, bazalku a olivový olej spolu zmixujeme v mixéri, ochutíme kurkumou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom a soľou a všetko spolu premiešame. Zmes ochutnajte, aby bola podľa vašej chuti a dostatočne osolená a nechutila mdlo. Do zmesi pridajte lahôdkové droždie a škrob a všetko znova dôkladne premiešajte.
Odporúčame vyskúšať: Kyslá polievka z červenej šošovice
3. Špenát môžete použiť buď čerstvý alebo si ho krátko poduste spolu s cesnakom a to tak, źe na olivovom oleji osmažíme do zlata prelisované 2 strúčiky cesnaku a pridáte umytý špenát a budete dusiť pod pokrievkou.
4. Kým sa špenát dusí, vyberieme z chladničky cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a vložíme do formy alebo misky na pečenie. Na cesto vylejeme tofu zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
5. Dusený špenát necháme trochu vychladnúť a špenát dáme na tofu zmes a mierne všetko vidličkou premiešame, aby sa špenát dostal do všetkých častí plnky.
Quiche pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.
Odporúčame vyskúšať: Kakaovo-čokoládové truffles
Odporúčame vyskúšať: Pečené zemiaky s paprikou a šampiňónmi
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk