... alebo londýnske rezy :) Klasický koláčik, ktorý robievala moja babinka a keďže ja milujem orechy (veeeľa orechov), tak som tento retro recept oprášila a pripravila, nakoľko je ozaj nenáročný a zvládne ho každý.
Navyše Vám nezaberie veľa času a tak ho možno zaradiť aj k "rýchlym receptom"...
Budeme potrebovať:
- 200 g hladkej múky
- 100 g masla
- 2 žĺtka
- 3/4 balíka kypriaceho prášku Dr. Oetker
- marhuľový alebo iný džem
- 250 g mletých orechov
- 200 g Sweet family kryštálového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 5 bielok
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Limetkovo – malinová bábovka
Postup prípravy:
Najprv si pripravíme cesto. Múku zmiešame s kypriacim práškom, maslom a žĺtkami a spracujeme na pevné cesto. Stredný hlbší plech 25 x 20 cm vymažeme maslom a cesto doň rovnomerne natlačíme (alebo ho vyvaľkáme a uložíme do plechu, mne sa nechcelo vyťahovať valček, tak iba pekne rukou som uťapkala). Na cesto natrieme hrubú vrstvu džemu, môže byť aj kyslý, podľa toho aký máte radi. Rúru zapneme na 160°C. Bielka vyšľaháme do hustej peny. Mleté orechy zmiešame s cukrom a kakaom a primiešame opatrne do vyšľahanej peny. Tú nanesieme na džemom potretý korpus a takto dáme piecť na cca 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a krájame, poprípade posypeme práškovým cukrom.
Odporúčame vyskúšať aj:
Angie pripravuje: Nepečený Čoko-Oreo koláč s jahodami
Zdroj: www.angiebakes.com