Polovica nutellovej fľašky ostala plná, tak som sa ju rozhodla zužitkovať takto, aby ma už doma nelákala.
Na vrchu chrumkavé a vo vnútri mäkkučké muffinky s úžasným nutellovým krémom, proste neodolaťelné :)
Budeme potrebovať:
- 120 g masla
- 100 g Sweet family kryštálového cukru
- 4 veľké poriadne lyžice Nutelly
- 2 vajíčka
- 135 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku Dr. Oetker
- 3-4 lyžice mlieka
- 200 g mascarpone
- 200 g nutelly
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Dulce de leche mini cheesecaky
Postup prípravy:
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajíčka, 4 lyžice Nutelly. Múku zmiešame s kypriacim práškom a prisypeme do cesta, premiešame. Nakoniec pridáme aj mlieko a spolu premiešame. Rúru zapneme na 175 °C, muffinkový plech vystelieme košíkmi a naplníme ich do 3/4 cestom. Pečieme cca 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Na krém si vyšľaháme mascarpone s 200 g nutelly a týmto krémom ozdobíme muffinky – tesne pred podávaním. Z tohto množstva vyjde 12 kusov.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Malinovo-banánové smoothie & kávovo-banánové smoothie
Zdroj: www.angiebakes.com