Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku

Víkendy často využívame na odložené návštevy rodiny a stretnutia s priateľmi. Ak nemáte upečenú sladkosť, nič to, pripravte chrumkavé crumble a potešte hostí.

 

Vyskúšajte tento jahodovo - rebarborový crumble bez lepku. Príprava nie je zdĺhavá a ak si večer pripravíte ovocno – zeleninovú zmes a aj drobenku, potrebujete 20 minút na zapečenie a slávnostné raňajky sú na stole. Ak náhodou niečo zostane, môžete zmes dať aj do raňajkovej kaše. Ja som použila pekáčik 27 x 17 cm, ale môžete zapekať aj v menších zapekacích miskách po porciách.

 

Budete potrebovať:

  • 500 g rebarbory
  • 250 g jahôd
  • 1 PL kukuričného škrobu (Maizena)
  • 4 PL javorového sirupu (medu)
  • 1 ČL vanilkového extraktu

 

Odporúčame prečítať: Lahodné kávové eklérky z odpaľovaného cesta

Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku

Zdroj: Shutterstock®

Posýpka :

  • 4 PL pohánkových (pšenových) vločiek
  • 4 PL mandľových lupienkov
  • 4 PL mletých mandlí
  • 1 PL trstinového (kokosového) cukru
  • 2 PL javorového sirupu (medu)
  • 4 PL pufovanej quinoi (amaranth-u)
  • 4 PL kokosového oleja

 

Odporúčame prečítať: Jednoduché a pritom delikátne rumové mafiny

Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Rebarboru očistite a nakrájajte na 1-1,5 cm kúsky. Jahody pokrájajte na rovnako veľké kúsky. Dajte do misy, pridajte javorový sirup, vanilkový extrakt a škrob. Jemne premiešajte a nechajte marinovať.

 

Na drobenku zmiešajte v jednej mise vločky, lupienky, mleté mandle, cukor, pufovanú quinou. Pridajte tekutý kokosový olej a sirup. Všetko spracujte (rukami) ako drobenku.

 

Do zapekacej  misy dajte ovocno-zeleninovú zmes a povrch posypte drobenkou. Pečte pri 190°C asi 20 minút, kým nie je drobenka zapečená.

 

Odporúčame prečítať: Ako sa robí kávové umenie latte art

Chrumkavá rebarbora s jahodami – crumble bez lepku

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Lucia Valková

Lucia Valková

19.05.2017 06:15

Rebarboru milujeme,robím väčšinou klasika koláč,ale tento recept sa mi páči.

Vaše meno:

Vlasta Francisti

Vlasta Francisti

19.05.2017 07:11

Mmmmmmm... milujem jahody

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

19.05.2017 07:21

Z rebarbory rada pečiem, dá koláčom jemnú kyselkavú osviežujúcu chuť, tento vyzerá naviac aj zdravo, páči a mi

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

19.05.2017 07:53

rebarbora nám rastie v záhrade, vyskúšame aj takéto

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

19.05.2017 08:15

teraz je obdobie na rebarboru, majú ju v každom nákupnom centre v potravinách..... výborný je aj rebarborový puding... a koláčiky pečiem rebarborové jedna radosť...

Vaše meno:

Anna Kralovičová

Anna Kralovičová

19.05.2017 08:51

Teraz ste mi urobili riadne chute. Jahody, rebarboru milujem, tak nie je čo riešiť. Ešte prikúpim ostatné chýbajúce ingrediencie a pripravím si túto skvelo vyzerajúcu pochúťku.

Vaše meno:

Marie Gutmannová

Marie Gutmannová

19.05.2017 08:53

Tento recept je pre mňa nový, ale klasický rebarborový koláč milujem :)

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

19.05.2017 12:22

To bude určite dobré...

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

20.05.2017 22:01

chystám sa pestovať rebarboru na záhrade, potom budem hľadať recepty na jej uplatnenie

Vaše meno:

Natália Homolová

Natália Homolová

21.05.2017 16:10

Ja moc rebarboru nepouzivam ale toto vyzera vynikajuco velmi zdravo,urcite to skusim v malych zapekackach

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

24.05.2017 06:44

milujem koláče z rebarbory, osviežujúca a mierne kyslastá chuť, mňam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.