Tiramisu patrí medzi najobľúbenejšie a najznámejšie talianske dezerty. Nadýchaný krém z mascarpone, mandľový likér amaretto a vôňa kávy dodávajú tomuto dezertu jeho jedinečnosť.
Existuje stovky receptov na to najlahodnejšie tiramisu a jeden z nich si môžete vyskúšať. Stačia vám základné suroviny a dezert máte za chvíľku hotový.
Recept (4 porcie):
-
1 balenie Dr. Oetker Crema Tiramisù
-
100 g dlhých piškót
-
3 dcl silnej kávy
-
300 ml mlieka
-
1 polievková lyžica kakaa
Odporúčame prečitať: Kuchárska kniha Superpotraviny (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Najskôr si do šálky pripravíme silnú kávu, do ktorej budeme namáčať piškóty. Potom si pripravíme krém. Obsah balenia Crema Tiramisù šľaháme s mliekom niekoľko minút, pokiaľ sa nevytvorí krém.
Teraz už len stačí namočiť piškóty do kávy, uložiť ich do skleného pohára a poliať krémom. Vrstvu piškót a krému striedame dovtedy, pokiaľ máme dostatok krému. Na záver dezert posypeme kakaom a dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Pestrá šošovicová polievka po domácky
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk