Minule sme vám priniesli základné informácie o tom, čo všetko by ste mali pred samotným grilovaním zabezpečiť. V skratke, je to kúpa kvalitného mäsa, zeleninových príloh, príprava, vyhriatie grilu a, samozrejme, fáza grilovania. Ak ste sa na to nechali nahovoriť prvýkrát, s našimi radami sa pokojne môžete tváriť ako majster v grilovaní. Na to, aby ste to zvládli perfektne stačí dodržiavať len zopár pravidiel.
Odporúčame: 7 tipov, ako využiť Aloe vera pre krásu: Prečo ich vyskúšať?
Ako grilovať ako profesionál?
Keď už máte všetko dôkladne nachystané dôjde, samozrejme, na samotné grilovanie. Zohrejte si gril na 185 – 200 °C. Mäso grilujte na sucho a neprikrývajte ho. Z každej strany by sa malo grilovať do tých spomínaných 7 minút. A nezabudnite! Vidličke sa vyhnite! Mäso by pustilo šťavu a na tanier by sa dostalo suché a tuhé. Na jeho pretáčanie sa radšej zaobstarajte kovovú obracačku, prípadne z hmoty, ktorá je tepelne odolná.
Odporúčame prečítať: Čo všetko urobiť pred grilovaním?
Hotové mäsko uložte na drevený povrch a nechajte odpočinúť cca 4 minúty, aby vám nevytiekla všetka šťava. Osoľte, okoreňte, potrite olejom a podávajte. Odborníci totiž neodporúčajú mäso nasoliť vopred, aby soľ pri vysokej teplote nepoškodila jeho štruktúr.
Ugrilované mäso môžete potrieť olejom, vyberajte ale kvalitný olivový olej. Môže byť aj ochutený, napríklad bazalkou. Takýto olej si pripravíte veľmi jednoducho: olivový olej rozmixujte s čerstvou bazalkou, strúhaným parmezánom a s limetkovou, alebo citrónovou šťavou. Udržujte ho v chlade. Ak radšej než olej máte maslo, vyskúšajte cesnakové alebo zázvorové.
Odporúčame prečítať: Sezóna grilovania je v plnom prúde!
Mäsu dodajú jedinečnú chuť. Vhodná je tiež kombinácia bazalky, koriandru, tymianu či pažítky. Najlepšie všetko čerstvé. Hotové mäso servírujte na tanier s prílohou. Doprajte si k nemu pečené zemiaky, alebo chutné bagetky.
ZDROJ: www.catler.sk