Ďalšia raňajková pochúťka, ktorá vám po pripravení vystačí na pár dní a to aj pre celú rodinu.
Pokiaľ sa vám na raňajky nechce variť a vymýšľať niečo, kým ste ešte možno trochu ospalí, tak granolu stačí zaliať mliekom alebo pridať jogurt a pár kusov čerstvého ovocia a o chutné raňajky máte postarané.
Skúste si granolu zobrať aj so sebou do práce alebo školy ako snack, stačí ju spolu s jogurtom striedavo navrstviť do skleneného pohára a môžete vychutnávať, keď vás prepadne hlad. Nech vám chutí!
Suroviny na prípravu:
- 2 H ovsené vločky
- ½ H kešu (nesolené, nepražené)
- ¾ H slnečnicové semienka
- ½ ks vanilkový struk
- ½ ČL škorica mletá
- ½ ČL soľ himalájska
- 50 ml kokosový olej (roztopený)
- 2+1 PL (vrchovaté) púpavový med
- ¾ H brusnice sušené
Odporúčame vyskúšať: Recept: Zimná perníková granola
Postup prípravy:
1. Kešu orechy si najprv nasekáme na menšie kúsky a zmiešame ich s ovsenými vločkami a slnečnicovými semienkami. Pridáme škoricu, soľ, vyškrabané vnútro z vanilkového struku.
2. Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a premiešame ho so zmesou. Pridáme 2 PL rastlinného medu, môžete použiť aj iné sladidlo podľa vašej chuti alebo aké máte momentálne doma.
3. Všetko poriadne premiešame, aby sa suroviny prepojili. Granolu presypeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.
Odporúčame vyskúšať: Recept na Domáce burgerové žemle
4. Pečieme v predhriatej rúre 20 min. Po vybraní z rúry pridáme ešte 1 PL sladidla a všetko premiešame. Pridáme sušené brusnice, ktoré do zmesi zamiešame a necháme vychladnúť.
5. Vychladnutú granolu uskladníme do sklenenej nádoby.
6. Podávať môžete so sójovým neochuteným jogurtom alebo rastlinným mliekom, pridajte na kúsky nakrájané čerstvé ovocie a už vám len poprajem dobrú chuť k takýmto rýchlym raňajkám!
Odporúčame vyskúšať: Coconut Snowballs - Kokosové snehové guličky
Odporúčame vyskúšať: Recept: Zimná perníková granola
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk