Vianoce, ktorých sme sa nevedeli dočkať celý rok, nám už bohužiaľ ubehli ako voda, avšak aj napriek tomu ešte nemusíte vešať hlavu, pretože po Vianociach sa môžeme tešiť na Nový rok, ktorý je zväčša zárukou dobrej nálady, kvalitného alkoholu a hlavne skvelého jedla.
Predpokladáme, že už viac-menej tušíte, kde budete vítať nový rok, no začali ste už premýšľať aj nad pochúťkami, ktoré si na tento večer pripravíte? Ak ešte stále hľadáte inšpiráciu na rýchle a chutné jednohubky, tak v tom prípade ste na správnom mieste, pretože sme si pre vás pripravili recept na bruschettu s olivovou nátierkou, šunkou a olivami. Už sa vám zbiehajú slinky? Tak v tom prípade vytiahnite bruschettu, olivy a hor sa do prípravy!
Vyskúšaj: Recept na omeletu s jablkom a párkami: Netradičná, ale lahodná!
Ingrediencie:
- Mortadella, Mortadella s olivami Mecom
- olivová tapenáda (olivová nátierka)
- čierne a zelené olivy
- bazalka
Príprava týchto chutných jednohubiek je nenáročná a zvládne ich pripraviť naozaj každý. Jednoducho si bruschettu nakrájajte na plátky a každý plátok mierne opražte na suchej rozpálenej panvici.
Bruschettu následne natrite olivovou tapenádou (nátierkou), ktorú zoženiete v obchode. Poprípade si môžete vytvoriť svoju domácu z olív, cesnaku, bazalky, olivového oleja, kapary a korenia.
Olivy si nakrájajte na kolieska a Mortadellu si zase nakrájajte na tenšie pásiky. Olivy, ako aj šunku naukladajte na pripravené a olivovou nátierkou natreté bruschetty, dozdobte lístkami bazalky a podávajte.
Neodoláš: Recept: Čokoládovo-kokosová roláda, ktorej rozhodne neodoláš!