RECEPT: Kokosové karí s batatmi a cícerom – toto si okamžite zamiluješ!

Dnes vám prinášame recept na kokosové karí s batatmi a cícerom. Tento lahodný pokrm sme doplnili jedinečnou jazmínovou ryžou. Hoci je toto jedlo vhodné aj pre vegetariánov či vegánov, nepochybne si na ňom pochutnajú aj milovníci mäsa. Ide totiž o božskú kombináciu chutí, ktorá dostane každého. Taktiež musíme zmieniť, že ide nielen o chutné, ale hlavne zdravé a výživné jedlo, ktoré dokáže dobre zasýtiť na dlhú dobu. Je plné rastlinných bielkovín a cennej vlákniny.

Bataty sú jedinečné svojou sladkastou chuťou a skvelo sa k nim hodí práve jemnejší cícer. Nakoniec vás svojou vôňou dostane aj čistučká jazmínová ryža, ktorá je charakteristická lepivejšou konzistenciou. Dosť však bolo hovorenia o jedle, poďme sa radšej pozrie na to, ako si túto pochúťku pripraviť!

Odporúčame: RECEPT: Bezalergénová sójová omáčka bez sóje - áno, dá sa to!

vegetariánsky pokrm

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Budeme potrebovať:

  • jazmínovú ryžu
  • 1 väčší batat (sladký zemiak)
  • 1 plechovku cícera
  • 1 plechovku lúpaných paradajok
  • 1 plechovku kokosového mlieka
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • 1 až 2 ks jarnej cibuľky
  • čili papričku
  • 1 čajovú lyžičku nastrúhaného zázvoru
  • olivový olej
  • pol lyžičky koriandra, rasce, kurkumy a škorice
jedlo s cícerom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Postup:

  • Jazmínovú ryžu si uvaríme podľa návodu na obale. Vo všeobecnosti je možné variť ju v pomere 1 diel ryže na 2 diely vody, a to po dobu asi 15 až 20 minút.
  • Nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak a čili papričku si na oleji osmažíme v hlbšej panvici. Pridáme aj nastrúhaný zázvor a pomaly smažíme. Taktiež pridávame ostatnú zmes korenín.
  • Batat si umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme chvíľu smažiť spolu so zmesou na panvici.
  • Následne prilejeme paradajky, opláchnutý cícer z plechovky aj kokosové mlieko. Všetko dôkladne premiešame, paradajky rozpučíme, panvicu prikryjeme a necháme všetko na miernom ohni dusiť približne 40 minút. Môžeme priebežne kontrolovať, či sú bataty už mäkké.
  • Podľa chuti môžeme pridať ešte trochu soli či korenia. Hotové karí podávame s jazmínovou ryžou. Dobrú chuť!
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Janka Jurasova

Janka Jurasova

03.07.2019 12:39

mňam vyskúšam

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

12.07.2019 23:45

Zaujímavý recept

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

24.07.2019 14:14

zaujímavá kombinácia chutí

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.10.2020 15:13

Zaujímavý recept

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

08.11.2021 16:55

Kokos nemusím a ani bataty nemusím, takže tento recept asi nevyskúšam :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.