Čo tak vymeniť chlieb alebo rožky za iný druh pečiva, ktoré je rovnako chutné a možno aj o kúsok lepšie? Ak vás už omrzelo všetko to pečivo od pekára alebo to, ktoré si doma pripravujete a chcete nejakú zmenu, tak tieto tvarohové žemle sú pre vás ideálne. Možno sa to nezdá, ale ich príprava je skutočne jednoduchá. Nepotrebujete žiadne droždie a ani kvások, takže nebudete čakať, kým vám žemle nakysnú. Jednoducho len zmiešate správne suroviny a dáte ich upiecť. Vzniknú vám nadýchané žemle, po ktorých sa len tak zapráši. Tak si na nich pochutnajte!
Odporúčame: Dalgona káva: Najväčší hit internetu, ktorý musíš vyskúšať!
Na tvarohové žemle budete potrebovať:
- 275 g jemného tvarohu
- 60 g krupicového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 250 g hladkej múky
- 2 vajíčka
- 10 g prášku do pečiva
- 2 lyžice oleja
- štipka soli
- žĺtok a lyžica mlieka na potretie
Než začneme pripravovať samotné žemle, tak si dáme rozohriať rúru na 200 °C. Kým sa nám rúra rozohreje, tak si pripravíme žemle. Do misky si dáme tvaroh, vajíčka, soľ, kryštálový cukor aj vanilkový cukor, olej a všetko spolu poriadne premiešame.
Postupne začneme pridávať preosiatu múku s práškom do pečiva. Odporúčame nechať si trošku múky na pomúčenie dosky. Až budete mať všetko zmiešané, tak je načase cesto vymiesiť. Platí, že čím dlhšie budete cesto miesiť, tým bude nadýchanejšie, avšak nepridávajte si veľa múky, aby cesto nebolo príliš hutné.
Pripravené cesto si vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a rozrežeme ho na 8 rovnakých častí. Z každého kúska vyformujeme guľôčku, ktorú prenesieme na papierom na pečenie vystlaný plech. Buchty pred pečením potrieme žĺtkom vyšľahaným s mliekom. Takto pripravené žemle pečieme 20 až 25 minút. Po vychladnutí podávame.
Vyskúšaj: RECEPT: Lahodný mrkvový chlieb s vlašskými orechmi