Recept: Tlačenka s čerstvým špenátom

Tlačenka podávaná s nakrájanou cibuľou na krajci chleba je klasika, ktorá z času na čas poteší nielen milovníka zabíjačkových dobrôt.

 

Niekedy však stojí za to experimentovať v kuchyni a vyskúšať menej tradičné kombinácie jedál.  A tak má dnes u nás premiéru - Tlačenka s čerstvým špenátom. A už na pohľad vypadá viac ako lákavo a zbiehajú sa slinky určite aj vám.

 

 

Ingrediencie:

  • 350 g bravčovej tlačenky Mecom
  • hrsť čerstvej pažítky
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 1 strapec bieleho hrozna
  • 100 g syra Niva
  • 50 g pekanových alebo vlašských orechov
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice balzamikového octu
  • opečená bageta (ako príloha)

 

Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky

Tlačenka s čerstvým špenátom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky

Tlačenka s čerstvým špenátom

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ho preložíme do misy a pridáme bobule hrozna prekrojené na polovice a na kocky nakrájaný syr. Prilejeme olej s balzamikovým octom a všetko spolu premiešame.

 

Pekanové orechy krátko opražíme na suchej panvici a posypeme nimi šalát. Na záver nakrájame bravčovú tlačenku na hrubšie plátky a okraje obalíme v nadrobno nakrájanej pažítke. Môžeme podávať s opečenou bagetou. 

 

Dobrú chuť!

 

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka

Tlačenka s čerstvým špenátom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou

Tlačenka s čerstvým špenátom

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

15 komentárov

Mária Chromíková

Mária Chromíková

27.08.2017 07:35

tradičná kombinácia býva najlepšia,aj keď pre spestrenie nezavrhujem aj tento recept.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

27.08.2017 07:59

vyzerá veľmi dobre

Vaše meno:

Mária Terefenková

Mária Terefenková

27.08.2017 09:48

Zaujímavá kombinácia a pekne to vyzerá.

Vaše meno:

benynka

benynka

27.08.2017 10:17

manžel často jedáva tlačenku ale prvýkrát vidím niečo iné ako cibuľa+ocot...vyzerá to že mňam

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

27.08.2017 10:28

Vyzera to velmi lakavo a chutne..ale tlace ka s cibulou aoctom nema konkurenciu... uz sa tesim v zime na nasu domacu zabijacku

Vaše meno:

Miroslav Hajzuš

Miroslav Hajzuš

27.08.2017 11:00

u mňa iba tlačenka s cibulou a octom, možno by uspela u manželky

Vaše meno:

Monika Červinková

Monika Červinková

27.08.2017 12:31

poznám to hlavne s cibuľkou a octom :D ale zaujímavá kombinácia :D

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

27.08.2017 15:11

Ja tlačenku teda nemusím,ani takto krásne pripravenú.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

27.08.2017 17:52

u manžela to nemá šancu, tradícia je tradícia

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

28.08.2017 17:25

Asi som z inej planéty, ale dodnes netuším ako tlačenka chutí...

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

30.08.2017 11:07

tlačenku moc nemusím, ale recept vyzerá zaujímavo

Vaše meno:

janko komada

janko komada

30.08.2017 13:16

som radšej za klasickú tlačenku tú mám rád

Vaše meno:

Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

31.08.2017 11:11

tlacenku moc nemusim ...

Vaše meno:

Peter Gavlas

Peter Gavlas

04.09.2017 00:58

Ej, veru, dal by som si! :)

Vaše meno:

Ingrid Štefanová st.

Ingrid Štefanová st.

06.01.2018 10:20

my doma za klasiku,s octom a cibulkou-tato uprava sa my zda uz extravagarna

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.