Tlačenka podávaná s nakrájanou cibuľou na krajci chleba je klasika, ktorá z času na čas poteší nielen milovníka zabíjačkových dobrôt.
Niekedy však stojí za to experimentovať v kuchyni a vyskúšať menej tradičné kombinácie jedál. A tak má dnes u nás premiéru - Tlačenka s čerstvým špenátom. A už na pohľad vypadá viac ako lákavo a zbiehajú sa slinky určite aj vám.
Ingrediencie:
- 350 g bravčovej tlačenky Mecom
- hrsť čerstvej pažítky
- 150 g čerstvého špenátu
- 1 strapec bieleho hrozna
- 100 g syra Niva
- 50 g pekanových alebo vlašských orechov
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 2 polievkové lyžice balzamikového octu
- opečená bageta (ako príloha)
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ho preložíme do misy a pridáme bobule hrozna prekrojené na polovice a na kocky nakrájaný syr. Prilejeme olej s balzamikovým octom a všetko spolu premiešame.
Pekanové orechy krátko opražíme na suchej panvici a posypeme nimi šalát. Na záver nakrájame bravčovú tlačenku na hrubšie plátky a okraje obalíme v nadrobno nakrájanej pažítke. Môžeme podávať s opečenou bagetou.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová